Zijn jullie alweer klaar voor een nieuwe beuker van een weekmenu? Ik heb deze week een heerlijk gevarieerd weekmenu voor je samengesteld, vol met gerechten waar je van gaat watertanden. Er zit weer comfortfood in zoals een hartverwarmende curry of een burger zoals je nog nooit gegeten hebt, en ik ben zeker niet de voedzame gerechten vergeten. En nee niet getreurd, we eindigen de week met een knaller van een dessert, ook zo’n fan van peer? Kijk dan snel verder!
Maandag – Gepofte aardappel met boerenkool en geitenkaas
Natuurlijk starten we de week lekker voedzaam en niet al te moeilijk. Deze gepofte aardappel met boerenkool en geitenkaas is zó smaakvol en tegelijk supergezond. De aardappel is zacht van binnen en krijgt een romige touch door de geitenkaas. En dan heb ik het nog niet gehad over die knapperige boerenkoolchips…. Die maken het helemaal af!
Dinsdag – Romige groene groentesoep
Op dinsdag houden we het fris en licht met deze romige groene groentesoep. Dit is echt een vitaminebom, maar dan wel eentje waar je enorm van gaat genieten. De soep barst van de groene groentes, zoals broccoli en spinazie en is ook lekker romig. Binnen een mum van tijd heb je dit op tafel en het smaakt geweldig! Neem er een lekker krokant stuk brood bij om mee te dippen en je zit goed voor de dinsdag!
Woensdag – Hartverwarmende gele curry met kipgehaktballen
De werkweek is alweer op de helft! En vandaag brengen we wat warmte in de keuken met deze heerlijke gele curry. Boordevol smaak en de kruiden knallen gewoon van je bord! De kipgehaktballen zijn heerlijk mals en passen perfect bij de romige currysaus. Dit is echt zo’n gerecht waarbij je je bord nog wil aflikken (gewoon doen hoor!).
Donderdag – Pasta ovenschotel met tonijn, peultjes en kastanjechampignons
Op donderdag gaan we voor een superlekkere pasta-ovenschotel die je binnen no-time op tafel zet! Deze pasta-ovenschotel met tonijn, peultjes en kastanjechampignons is echt een allemansvriend. De combinatie van romige pasta, het ziltige van de tonijn en de knapperigheid van de peultjes maakt dit gerecht een feestje om te eten. Oh, en die kastanjechampignons? Die geven het een extra rijke bite. Heb je niet zoveel tijd? Je kan dit gerecht ook een dag van tevoren maken, dan hoef je hem alleen nog maar in de oven te schuiven!
Vrijdag – Spinazieburger met zoete aardappelfrietjes
FRIYAY! Om het weekend goed in te luiden heb ik deze knaller: spinazieburger met zoete aardappelfrietjes! Dit is geen gewone burger, nee deze is fris, licht en boordevol smaak door de spinazie en kruiden. Dit in combinatie met krokant gebakken zoete aardappelfrietjes en je hebt een echt feel-good gerecht. En het mooie is: deze burger is hartstikke gezond! Dus weg met die schuldgevoelens, gewoon lekker genieten van deze maaltijd en het weekend wat er aan komt. Dit gaat iedereen in huis fantastisch vinden, geloof mij maar!
Zaterdag – Kip in knoflook
Het is weekend! Zaterdag is perfect voor iets met veel smaak, dus duik de keuken in voor deze goddelijke kip in knoflook. De smaak van knoflook is gewoonweg verslavend en de kip is lekker mals. Combineer dit met wat rijst of een frisse salade en je hebt een gerecht dat iedereen omverblaast. Smaakvol en simpel, precies zoals we het willen op zaterdagavond.
Zondag – Heerlijke frangipanetaart met peer
En dan zondag… ja, die sluiten we natuurlijk af met iets zoets! Deze frangipane taart met peer is een droom. De sappige peren combineren perfect met de amandelachtige frangipane. Dit is echt zo’n taart die je met trots op tafel zet (en stiekem zelf wat extra stukjes van neemt). Zondagen zijn er om van te genieten, toch?
Dat waren de recepten van deze week weer! Ik hoop dat je net zo erg gaat genieten van het maken en opeten als ik altijd doe. Maak er een geweldige week van! Liefs.