Knoflook kip uit de oven

Knoflook kip: ontzettend lekker om uit de oven te maken én dit recept is ook nog eens heel goed voor je.

Wist je trouwens dat er in de botten van dieren arginine, glycine, glutamine, proline, gelatine en collageen zitten? Dat houdt dus in dat het vol antioxidanten zit, je immuunsysteem versterkt en ook nog eens goed tegen cellulitis is. Gooi daarom alsjeblieft nooit de botten weg van een gebraden kippetje of lamsbout. Dus ook niet de botten van de kip uit dit heerlijke kip knoflook gerecht. Doe de botten in een plastic zak in de vriezer en maak er eens in de zoveel tijd liters bouillon van. Heb je meteen een goed medicijn voor de bestrijding van de griep in je gezin!

Knoflook kip uit de oven met héél veel knoflook

Maar soms heb je nu eenmaal grover geschut nodig, zeker voor ons als moeders: de kapiteins op het schip. Ik voeg dan ook graag nog de zuiverende werking van knoflook aan mijn gerechten toe. Vandaar dat ik hier dit kip in knoflook recept met je wil delen dat maar liefst 40 (!) tenen knoflook bevat.

Eet naast de kip ook de tenen knoflook met stokbrood en dip dit weer in de bouillonsaus. Bereid je daarna wel even voor op een nacht vol dorst. Maar dat is een goed teken want dan is je bloed aan het zuiveren. En sla jij heel misschien deze griepepidemie een keertje over…..

Knoflook kip recept: bereidingswijze

Dit kip in knoflook recept bevat maar liefst 40 tenen knoflook! Wil je weten hoe je het zelf kunt maken? Hieronder leg ik je stap voor stap de bereidingswijze van dit knoflook kip recept uit.

Of check deze heerlijke paella ook eens!

Knoflook kip uit de oven

Knoflook kip uit de oven

Kip in knoflook recept

aantal personen: 6 voorbereidingstijd: 15 MINUTEN bereidingstijd: 1 UUR 30 MINUTEN totale tijd: 1 UUR 45 MINUTEN
4.33 van 83 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse keuken
Porties 6 portie(s)
Calorieën 324 kcal

Benodigdheden

  • Ovenvaste braadpan

Ingrediënten
 

  • 1 grote kip van ongeveer 1200 gram
  • 1 klont boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 40 tenen knoflook
  • 1 bosje tijm
  • 300 ml witte wijn
  • 150 ml kippenbouillon
  • stokbrood

Instructies
 

  • Allereerst verwarm je de oven voor op 180 graden.
  • Dan zet je de pan op het vuur en je smelt hierin de boter met de olijfolie.
  • Braad de kip vervolgens rondom bruin en haal hem daarna uit de pan.
  • Bak de 40 knoflooktenen met vliesjes en de tijm ongeveer 2 minuten.
  • Doe de kip weer terug in de pan en voeg de wijn en de bouillon toe.
  • Nu zet je alles voor 1,5 uur in de oven. Dip het stokbrood in de saus en knijp de knoflookteentjes uit op het brood en de kip.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 324kcalKoolhydraten: 9gProteine: 20gVet: 19gVerzadigde vetten: 6gTrans Fat: 1gCholesterol: 78mgNatrium: 126mgKalium: 328mgVezels: 1gSuiker: 1gVitamine A: 228IUVitamine C: 9mgCalcium: 55mgIJzer: 2mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.