Pas nu is voor echt iedereen de zomervakantie begonnen, tenminste voor de kids. Mama en papa zijn waarschijnlijk nog druk bezig. En precies om die reden is het weekmenu van deze week extra makkelijk. Maar in het weekend pakken we natuurlijk wel uit. Ik noem maar iets, maar wat dacht je van een Piña Colada cheesecake? Ja, dat dacht ik al, heerlijk toch.
Maandag – Traybake zalm & asperges
Geen week is compleet zonder eenpansgerecht of traybake. We beginnen de week dan ook heel makkelijk met een traybake van zalm en asperges. Extra leuk, deze traybake kan je ook gewoon op de BBQ zetten.
Dinsdag – Gepocheerde kip met sperziebonen
Kip is een van de meest veelzijdige stukjes vlees. Bakken, braden, grillen, we hebben zo allemaal ons favoriete bereidingswijze. Ik koos deze keer voor een iets minder gangbare bereiding en maakte deze gepocheerde kip met sperziebonen. Heerlijk mals en super smaakvol.
Woensdag – Regenboog ijsjes
Gezonde regenboogijsjes met echt fruit! Dat is de toch de perfecte combo, geloof me de kids vinden ze fantastisch. Enne, het is ook nog eens heel leuk om deze ijsjes samen te maken.
Donderdag – Quiche met gekarameliseerde ui
Een quiche is ook zo’n makkelijk top recept waar je eindeloos mee kan variëren. Deze keer kies ik voor een een quiche met gekarameliseerde ui en lekker veel kruiden. Voor dit exemplaar koos ik voor gedroogde kruiden, maar je kunt er ook heel goed lekker veel verse kruiden in verwerken, zeker als je die net als ik in de tuin hebt staan.
Vrijdag – Griekse pastasalade met krokante feta
Whoo we’re going to…Griekenland, maar wel vanuit je eigen keuken. Vanavond maken we een heerlijke Griekse pastasalade, maar niet zomaar een salade. Nee, we voegen er een verrassende twist aan toe met knapperige feta. Ben je er klaar voor? Laten we aan de slag gaan!
Zaterdag – Banh mi – een bekend Vietnamees broodje
Dat ik groot fan ben van de Vietnamese keuken zal vast geen verrassing meer zijn. Zo maakte ik een aantal jaar geleden een grote culinaire reis door Vietnam. Mijn favoriet is de Banh mi (officieel geschreven: Bánh Mì). Ik at het – gek genoeg – voor het eerst in een raar zaakje ergens achteraf in Los Angeles. Maar ook in Nederland kun je tegenwoordig makkelijk goed Vietnamees eten vinden. Of – wel zo handig – je maakt deze overheerlijke Bánh Mì sandwich gewoon thuis. Echt heel ingewikkeld is het niet namelijk.
Zondag – Piña colada cheesecake
Mijn favoriete cocktail is een Piña colada en mijn favoriete taart is een cheesecake, nou die twee samen in één is natuurlijk MEGA! We sluiten de week dan ook af met een showstopper, de Piña colada cheesecake.