Vis recepten

Dit recept valt onder

Lobster rolls recept

Samenvatting

  • Bereiden 20 min.
  • Aantal personen 2

Ingredienten

1 kreeft

Water met ijsblokjes

100 g boter, op kamertemperatuur

2 hotdog-broodjes

1 citroen

50 gram boter

Sharing is caring!

Recept Lobster rolls: bereidingswijze

Een echte delicatesse uit het Amerikaanse Maine, die inmiddels over de hele wereld wordt geserveerd – van New York tot Londen. Ik heb het over de lobster roll! En zoals een echte foodie betaamt, kook je je eigen kreeft en pluk je het vlees er zelf uit.

Breng een pan met water aan de kook. Zet het mespunt op de kop van de kreeft en druk deze er in één beweging compleet doorheen. Met deze handeling is de kreeft direct dood.

Stop de kreeft vervolgens in de pan met kokend water. De kooktijd is 1 minuut per 100 gram kreeft; een kreeft van 500 gram moet dus 5 minuten koken.

Haal hierna de kreeft uit het kokende water en leg hem direct in een bak met ijswater (je kunt ook je schone gootsteen vullen met koud water en ijsblokjes). Op deze manier koel je de kreeft terug en zal hij niet verder garen.

Breek de kreeftenpoten eraf en gebruik het begin van je mes om de schaal te breken zodat je het vlees er uit kan halen. Snij de rest van de kreeft doormidden en haal het bovenste stuk weg; hier zitten namelijk de ingewanden van de kreeft. Haal uit het onderste gedeelte (de staart) al het vlees. Dit gaat erg makkelijk; je kan dit er zo uitlepelen.

Smelt de boter in een pannetje. Snijd het vlees in hapklare stukken. Snij de broodjes open, beboter deze met een beetje boter en rooster ze aan beide kanten in een koekenpan of grillpan. Doe op elk broodje flink wat kreeftenvlees. Besprenkel met citroensap en lepel de gesmolten boter eroverheen.

Nog meer lekkers