Verse ananasspiesjes van de BBQ met pinda-dipsaus
30 minuten
Een heerlijk bijgerecht voor op de barbecue: verse ananasspiesjes met pinda-dipsaus. Je kunt ze ook als toetje serveren op een zomerdag, maar door de pinda-dipsaus wordt het eigenlijk ook een fantastisch semi-hartig bijgerecht.
Tip voor de ananasspiesjes
Je steekt de stukken ananas op de geweekte houten satéprikkers. Het weken is belangrijk, anders verbranden de houten spiesjes. Je kunt eventueel ook voor roestvrijstalen spiesen kiezen, die zijn helemaal ideaal voor deze barbecue ananasspiesjes.
Verse ananasspiesjes van de BBQ met pinda-dipsaus
Benodigdheden
- 8 houten prikkers, geweekt in water
Ingrediënten
- 1 ananas geschild, kern verwijderd en in lange stukken
- 8 el pindakaas met stukjes
- 6 el zoete chilisaus
- 1-2 tl sojasaus
Instructies
- Steek de barbecue aan en laat de kooltjes witheet worden.
- Steek de stukken ananas op de geweekte prikkers.
- Gril de ananasspiesjes in porties 3 minuten per kant op de hete barbecue tot de ananas mooie grilstrepen heeft. Bestrijk de spiesjes met 2 eetlepels van de chilisaus.
- Meng de pindakaas met de overgebleven chilisaus, 4 eetlepels kokend heet water en sojasaus naar smaak. Vind je de saus te dik, voeg dan meer water toe. Serveer de ananasspiesjes met de pindasaus om in te dippen.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.