Een heerlijk bijgerecht voor op de barbecue: verse ananasspiesjes met pinda-dipsaus. Je kunt ze ook als toetje serveren op een zomerdag, maar door de pinda-dipsaus wordt het eigenlijk ook een fantastisch semi-hartig bijgerecht.
Tip voor de ananasspiesjes
Je steekt de stukken ananas op de geweekte houten satéprikkers. Het weken is belangrijk, anders verbranden de houten spiesjes. Je kunt eventueel ook voor roestvrijstalen spiesen kiezen, die zijn helemaal ideaal voor deze barbecue ananasspiesjes.

Verse ananasspiesjes van de BBQ met pinda-dipsaus
Ingrediënten
- 1 ananas geschild, kern verwijderd en in lange stukken
- 8 el pindakaas met stukjes
- 6 el zoete chilisaus
- 1-2 tl sojasaus
Bereidingswijze:
- Steek de barbecue aan en laat de kooltjes witheet worden.
- Steek de stukken ananas op de geweekte prikkers.
- Gril de ananasspiesjes in porties 3 minuten per kant op de hete barbecue tot de ananas mooie grilstrepen heeft. Bestrijk de spiesjes met 2 eetlepels van de chilisaus.
- Meng de pindakaas met de overgebleven chilisaus, 4 eetlepels kokend heet water en sojasaus naar smaak. Vind je de saus te dik, voeg dan meer water toe. Serveer de ananasspiesjes met de pindasaus om in te dippen.
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.