Eenpansgerecht: Thaise curry met kikkererwten (vega)

Wat is Thaise curry eigenlijk?

Als je denkt dat curry altijd zwaar en machtig is, think again. Thaise curry is een tropisch feestje in een pan. Het begint allemaal met een currypasta, rood, groen of geel. Vol verse kruiden zoals citroengras, gember, knoflook en chili. Daar gaat een flinke scheut kokosmelk bij en dan ontstaat er magie: romig, kruidig en heerlijk verwarmend. En het mooie is? Je kunt er echt alles mee. Van knapperige groentes tot tofu, vis of zoals hier: heerlijke kikkererwten!

Kikkererwten in je curry? Hell yes!

Kikkererwten zijn echt de onbezongen helden van de plantaardige keuken. Ze zijn zacht van binnen, maar geven net genoeg bite om je curry spannend te houden. En omdat ze smaken als een sponsje (maar dan lekkerder, trust me), zuigen ze al die kokos-curry-goodness op. Resultaat? Elke hap is een bommetje van smaak. Plus: ze zitten vol eiwitten en vezels, dus je zit er lekker lang vol van. Win-win!

Zo maak je deze eenpans curry

De smaak van deze Thaise curry, die dus helemaal vegetarisch is, komt voornamelijk van de Thaise currypasta. Deze koop je gemakkelijk kant-en-klaar: met één klein pakje geef je dit recept meteen ontzettend veel pit. Letterlijk, want hij is best een beetje pikant, maar het maakt je Thaise curry vooral ook lekker kruidig en vol van smaak. Ik kook de rijst overigens in de saus voor extra flavour.

De wortel, aubergine, tomaten en kikkererwten zorgen voor flink wat voedzaamheid én goede voedingsstoffen in dit makkelijke recept voor doordeweeks. De kokosmelk én yoghurt als topping dienen als romige en vooral frisse tegenhanger – wel zo fijn, met al die intense smaken.

Maar varieer gerust met een andere basis: van bulghur tot Indiaas naanbrood.

Één pan, nul stress

We love eenpansgerechten. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Alles gaat gewoon lekker in één pan, geen gedoe met vijf pitten tegelijk of bergen afwas. Even de currypasta aanbakken voor die diepe smaak, kokosmelk erbij, groentes erin en lekker laten pruttelen. Binnen 25 minuten heb je een geurig, kleurrijk bord voor je neus staan. Perfect voor doordeweeks als je eigenlijk geen zin hebt om te koken, maar wel zin hebt in iets superlekkers.

Vegetarische Thaise curry met kikkererwten
Totale tijd30 minuten

Vegetarische Thaise curry met kikkererwten

4.23 van 136 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

2 personen
  • 150 g rijst
  • 150 g waspenen of gewone wortels
  • 1 aubergine
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 ui in ringen
  • 500 ml groente bouillon
  • 1 pakje rode Thaise currypasta à 70 g
  • 1 blikje kokosmelk à 270 ml
  • ½ bosje koriander steeltjes gehakt en blaadjes fijngesneden
  • 2 tomaten in parten
  • 1 blik kikkererwten à 200 g, afgespoeld
  • 2 el dikke plantaardige yoghurt

Bereidingswijze: 

  • Snijd de ui in ringen, de waspenen in plakjes en de aubergine in blokjes van ongeveer 2 cm. Snijd ook de tomaten in parten en spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
    MiljuschkaxFlink VegaThaiseCurryKikkererwtenAubergineWortel 02
  • Verhit in een hapjespan de zonnebloemolie en bak de ui, aubergine in ongeveer 5 minuten omscheppend op halfhoog vuur zacht. Voeg de currypasta toe en bak 2 minuten mee.
    MiljuschkaxFlink VegaThaiseCurryKikkererwtenAubergineWortel 03
  • Haal intussen de blaadjes van de koriandersteeltjes en voeg deze samen met de tomaat en wortel toe aan de pan.
    MiljuschkaxFlink VegaThaiseCurryKikkererwtenAubergineWortel 04
  • Voeg de kokosmelk toe aan het gerecht en vervolgens de kikkererwten.
    MiljuschkaxFlink VegaThaiseCurryKikkererwtenAubergineWortel 05
  • Voeg nu de rijst en bouillon toe en laat de rijst in ongeveer 10 minuten garen. De saus moet iets dikker worden. Serveer in een kom, schep de yoghurt erop en bestrooi met wat extra korianderblaadjes.
    MiljuschkaxFlink VegaThaiseCurryKikkererwtenAubergineWortel 06 1

Tip!

Tip: Lekker met een partje limoen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 878kcalKoolhydraten: 97gProteine: 20.3gVet: 43.6gVezels: 18g
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Vegetarische Thaise curry met kikkererwten
Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en in een culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.