Traybake met kip, rabarber en aardappel

Rabarber

Rabarber wordt vaak geassocieerd met zoete gerechten zoals taarten, compotes en jams vanwege zijn natuurlijke zure smaak die goed samengaat met suiker. Maar je kunt rabarber ook in hartige gerechten gebruiken, vooral als je op zoek bent naar een interessante smaakcombinatie. Waar je rabarber dan voor kunt gebruiken in hartige gerechten? Rabarbersaus bij vlees is bijvoorbeeld erg lekker. Maar je kan ook een pittige rabarber chutney maken voor bij curry‘s en daarnaast is het lekker door salades en stoofgerechten. Maar vandaag maak ik dus een traybake.

Traybake met kip, rabarber en aardappel

Deze smaakvolle traybake van sappige kip en verrassend frisse rabarber is echt een topper. De toevoeging van rabarber voegt namelijk een onverwachte, maar heerlijke twist toe, waarbij de natuurlijke zure smaak een harmonieus contrast biedt tegenover de hartige kip en groenten. Deze traybake is niet alleen eenvoudig te bereiden, maar ook een feest voor de smaakpapillen, waardoor het een favoriet wordt voor zowel doordeweekse diners als speciale gelegenheden. Laat je verrassen door de magie van deze kip- en rabarbertraybake en geniet.

Traybakes zijn top

Dat ik groot fan ben van traybakes is misschien wel duidelijk, zo heb ik heel wat traybake recepten op mijn site staan. Van een AVG traybake tot een traybake met bolo ballen. Maar wat is een traybake eigenlijk? Een traybake is een eenvoudig en handig gerecht waarbij alle ingrediënten op één bakplaat worden bereid, waardoor het zowel gemakkelijk te maken als gemakkelijk op te ruimen is. Eigenlijk moet je het zo zien, de oven doet al het harde werk terwijl jij even me-time hebt.

Hoe je deze traybake met kip en rabarber maakt? Dat zie je hieronder.

Traybake kip rabarber miljuschka
Totale tijd50 minuten

Traybake met kip, rabarber en aardappel

5 van 2 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 1 kg kipdrumsticks met bot en vel
  • 400 gr krieltjes met schil door de lengte gesneden)
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 grote rode ui in partjes van een halve centimeter gesneden
  • 3 takjes tijm
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 250 gr rabarber in stukjes van een halve centimeter gesneden 
  • 3 el honing
  • Handje koriander fijngehakt
  • Peper en zout

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven tot 220 graden. Dep de kip droog met keukenpapier en leg op de traybake.
  • Leg de partjes ui, krieltjes en de takjes tijm op de bakplaat en besprenkel alles met olie, gemalen koriander, peper en zout. Roer tot alles goed bedekt is. Rooster 10 minuten.
  • Terwijl de kip in de oven staat, doe je de rabarber en honing in een middelgrote kom. Besprenkel licht met olie, voeg een snufje zout en peper toe en schep om tot de rabarber goed bedekt is.
  • Haal de kip uit de oven en schep de rabarber voorzichtig rond de uien, aardappels en kip. Rooster het geheel nog 25 tot 35 minuten totdat de kip een mooie goudbruine kleur heeft en de rabarber en ui gekarameliseerd zijn.
  • Serveer de traybake met de fijngehakte koriander. 
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Traybake kip rabarber miljuschka

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.