Tiramisu met geroosterde kersen

50 minuten

Tiramisu, maar dan anders! De geroosterde kersen geven het een bijzondere twist, en de pistachenoten en amaretti-koekjes een fijn krokantje. Een ideaal toetje op een frisse lenteavond of als het onverwacht bloody hot is, zomaar in april of mei.

Tiramisu met geroosterde kersen

Tiramisu met geroosterde kersen

4 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Dessert
Keuken Italiaanse keuken
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • kersenontpitter (optioneel)
  • (hand)Mixer
  • 4 glazen of ijscoupes

Ingrediënten
 

  • 150 g diepvrieskersen
  • 1 vanillestokje
  • 3 el lichtbruine basterdsuiker
  • 5 el amarenen kersen op siroop
  • 4 el ongebrande pistachenoten
  • 150 ml slagroom
  • 250 g ricotta
  • 90 g donkere melkchocolade 42% cacao
  • 14 zachte amaretti Sapori

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C. Verdeel de kersen over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Gebruik je verse kersen dan moet je ze eerst ontpitten, liefst met een speciale kersenontpitter, anders is het een behoorlijk rotklusje. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het vanillemerg met 1 el basterdsuiker en strooi deze vanillesuiker over de kersen. Rooster de kersen in het midden van de oven in 20 minuten zacht. Neem uit de oven en schep om met de amarenen.
  • Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan in ca. 3 minuten goudbruin op middelhoog vuur. Laat ze afkoelen op een bord en hak ze grof.
  • Klop de slagroom met de handmixer stijf. Roer de ricotta los met de resterende 2 el basterdsuiker in een grote kom. Spatel de slagroom er zo luchtig mogelijk door. Hak de chocolade fijn.
  • Verkruimel op 4 na de koekjes en doe wat kruimels in elk glas. Schep er wat room, warme kersen en chocolade op. Doe dit nog een keer. Eindig met een toefje room, bestrooi met pistachenoten en top af met een extra koekje.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Tiramisu met geroosterde kersen

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.