Een paar tips voor de tiramisu cheesecake
De smaak van de koffie is belangrijk in deze tiramisu cheesecake. Gebruik hier dus een goede koffie voor. Voor het maken van de cheesecake moet je de slagroom verwarmen om de gelatine op te lossen. Laat de slagroom nooit koken. Net tegen het kookpunt is voldoende voor het oplossen van de gelatine.
Ook lekker om eens te maken: Tiramisu roomijsjes
Tiramisu cheesecake
Voor het bestuiven van de tiramisu cheesecake met cacao gebruikte ik hier een malletje in de vorm van een koffieboontje. Dat ziet er natuurlijk super tof uit, maar heb je die niet (kun je ook eenvoudig zelf maken met een papiertje en een schaar!) dan kun je natuurlijk willekeurig welk ander patroontje gebruiken. Of bestuif het simpelweg met cacao. De tiramisu cheesecake wordt er niet minder lekker vanā¦
Tiramisu cheesecake
Voor het bestuiven van de tiramisu cheesecake met cacao gebruikte ik hier een malletje in de vorm van een koffieboontje. Dat ziet er natuurlijk super tof uit, maar heb je die niet (kun je ook eenvoudig zelf maken met een papiertje en een schaar!) dan kun je natuurlijk willekeurig welk ander patroontje gebruiken. Of bestuif het simpelweg met cacao. De tiramisu cheesecake wordt er niet minder lekker van…

Tiramisu cheesecake ā die wil je proberen!
Ingrediƫnten
Ingrediƫnten
- 200 gram koffiekoekjes fijngemalen
- 100 gram gesmolten boter
- 150 ml slagroom
- 6 gelatineblaadjes geweekt in koud water
- 1 theelepel vanille extract
- 300 gram suiker
- 500 gram mascarpone kamertemperatuur
- 200 gram roomkaas kamertemperatuur
- 24 lange vingers
- 4 Espresso's
- 2 eetlepels cacao
Bereidingswijze:
Instructies
- Meng de koffiekoekjes met de boter en druk aan in de springvorm. Zet weg in de vriezer.
- Verwarm de slagroom. Knijp de gelatine uit en los op in de warme slagroom.
- Klop de mascarpone, roomkaas, slagroom, 200 gram suiker en vanille los en glad.
- Meng de 100 gram suiker met de espresso.
- Stort een derde van het roommengsel op de koek bodem.
- Week de helft van de lange vingers in de espresso met suiker en leg op het roommengsel.
- Herhaal hierop weer een laag espresso lange vingers.
- Stort hierop weer een laag roommengsel.
- Zet minimaal 4 uur weg in de koelkast maar liever een nacht.
- Bestrooi voor het lossen met cacao poeder.
- Snijd aan met een warm mes.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.