Ik ben gek op limoncello. Als een koud digestief schijnt het goed te zijn voor de spijvertering, ook al komt het af en toe hard aan. Ook in toetjes vind ik het lekker, dus hier een versie met tiramisu. Prego!

Tiramicello
Ingrediënten
- 5 eidooiers L
- 100 g fijne kristalsuiker
- 500 g mascarpone
- 75 witte chocolade
- 1 biologische citroen
- 200 ml limoncello
- 175 g Italiaanse lange vingers
- 250 g diepvriesframbozen + extra om te garneren
- 2 el gevriesdroogde frambozen
Bereidingswijze:
- Klop de eidooiers met de kristalsuiker met de handmixer licht en luchtig in een grote kom. Spatel de mascarpone er kort door. Hak de chocolade fijn.
- Rasp de gele schil van de citroen en pers hem uit. Meng het sap met de limoncello. Doop ca. 16 lange vingers in de limoncello en verdeel ze in een rechthoek op de schaal. Bestrooi met de helft van de chocolade en bedek met de helft van de mascarpone en de helft van de verse of diepvriesframbozen (duw die er een beetje in).
- Maak zo nog een laag: eerst lange vingers, de rest van de chocolade, de mascarpone en de frambozen. Bestrooi met verkruimelde gevriesdroogde frambozen en de citroenschil. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
