Italiaanse ijscoupe met limoncello en prosecco
15 minuten
Nergens zijn de citroenen lekkerder dan op Capri, hooguit de beroemde Meyer-lemons uit Californië komen in de buurt. Houd je van citroen, dan is deze Coppa Capri(cciosa), een Italiaanse ijscoupe met limoncello en prosecco, helemaal jouw ding!
Liever vegan?
Vervang de bolletjes vanilleroomijs door Jasmine Orange Yuzu van Professor Grunschnabel en laat de lemon curd achterwege tenzij je je handen op een potje vegan lemon curd hebt kunnen leggen.
Liever alcoholvrij?
Vervang de limoncello door een beetje citroensiroop (of limonzero, alcoholvrije limoncello) en de prosecco door ginger beer van goede kwaliteit, zoals die van Fever Tree.
Coppa Capri(cciosa)
Benodigdheden
- vijzel
- staafmixer
- ijsschep
- 2 coupes
Ingrediënten
- 3 el kristalsuiker
- 2-3 takjes basilicum
- 100 ml ijskoude limoncello
- 1 el lemon curd
- 4 kleine bolletjes vanilleroomijs
- 6 kleine bolletjes citroensorbetijs
- 6 schijfjes citroen om te garneren
- 4 groene gekonfijte kersen om te garneren
- 4 mikado sticks matchasmaak, bij toko verkrijgbaar, om te garneren
- 300 ml ijskoude prosecco
Instructies
- Doe de kristalsuiker met 2 blaadjes basilicum in de vijzel en stamp tot je mooie groene suiker hebt. Doe de suiker op een schoteltje. Doe een beetje water op een ander schoteltje, doop de glazen eerst in het water en vervolgens in de suiker. Laat 10 minuten drogen.
- Pureer de rest van het basilicum met de limoncello en de lemon curd met de staafmixer tot een gespikkelde saus.
- Verdeel het ijs over de coupes en schenk de saus erover, garneer met de schijfjes citroen, gekonfijte kersen en mikado sticks. Serveer met de prosecco apart erbij, die schenk je aan tafel over het ijs.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.