Zelf limoncello maken doe je zo
28 dagen 25 minuten
Zelf limoncello maken is even een karweitje, maar zó leuk om te doen. En absoluut niet lastig! Het moeilijkste is eigenlijk alleen het wachten….
Je gebruikt voor dit recept de schillen van de citroen. Maar wat doe je met het sap? Tip: pers de citroenen uit, doe het sap in een ijsblokjesvorm en zet in de vriezer. Dan heb je altijd citroensap in huis. Voor een citron pressé, maar ook voor in dressings, soep of om een mengkom goed te ontvetten, als je eiwit gaat kloppen.
Limoncello
Benodigdheden
- dunschiller
- 1 weckpot van 3 liter
- 3 flessen van 1 liter (of meerdere kleinere)
Ingrediënten
- 15 citroenen
- 1 liter alcohol van 96% online te koop
- 1½ liter mineraalwater
- 600 g fijne suiker
Instructies
- Schil de gele schil van de citroenen met een dunschiller, probeer zo min mogelijk van het witte gedeelte van de schil mee te nemen. Doe de schillen in de weckpot en voeg de alcohol toe. Zet de pot 4 weken op een koele, donkere plek weg en schud de pot zo’n 3 keer per week, vaker mag ook. En nu maar een citron presseetje.
- Breng, na 4 weken, het mineraalwater met de suiker in een ruime pan aan de kook. Roer tot de suikerkristallen zijn opgelost en laat afkoelen. Schenk de alcohol door een zeef en schenk het suikerwater erbij. Meng goed en schenk de limoncello in flessen. Bewaar de limoncello in de vriezer en drink hem ijskoud!
Notities
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.