Zelf limoncello maken doe je zo

28 dagen 25 minuten

Categories: Drankjes, Recept

Zelf limoncello maken is even een karweitje, maar zó leuk om te doen. En absoluut niet lastig! Het moeilijkste is eigenlijk alleen het wachten….

Je gebruikt voor dit recept de schillen van de citroen. Maar wat doe je met het sap? Tip: pers de citroenen uit, doe het sap in een ijsblokjesvorm en zet in de vriezer. Dan heb je altijd citroensap in huis. Voor een citron pressé, maar ook voor in dressings, soep of om een mengkom goed te ontvetten, als je eiwit gaat kloppen.

Zelf limoncello maken doe je zo

Limoncello

4.25 van 148 stemmen
Bereidingstijd 25 minuten
28 dagen
Totale tijd 28 dagen 25 minuten
Gang Drankjes
Porties 3 liter

Benodigdheden

  • dunschiller
  • 1 weckpot van 3 liter
  • 3 flessen van 1 liter (of meerdere kleinere)

Ingrediënten
 

  • 15 citroenen
  • 1 liter alcohol van 96% online te koop
  • liter mineraalwater
  • 600 g fijne suiker

Instructies
 

  • Schil de gele schil van de citroenen met een dunschiller, probeer zo min mogelijk van het witte gedeelte van de schil mee te nemen. Doe de schillen in de weckpot en voeg de alcohol toe. Zet de pot 4 weken op een koele, donkere plek weg en schud de pot zo’n 3 keer per week, vaker mag ook. En nu maar een citron presseetje.
  • Breng, na 4 weken, het mineraalwater met de suiker in een ruime pan aan de kook. Roer tot de suikerkristallen zijn opgelost en laat afkoelen. Schenk de alcohol door een zeef en schenk het suikerwater erbij. Meng goed en schenk de limoncello in flessen. Bewaar de limoncello in de vriezer en drink hem ijskoud!

Notities

Tip: pers de citroenen uit, doe het sap in een ijsblokjesvorm en zet in de vriezer. Dan heb je altijd citroensap in huis. Voor een citron pressé, maar ook voor in dressings, soep of om een mengkom goed te ontvetten, als je eiwit gaat kloppen.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Zelf limoncello maken doe je zo

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.