Het schijnt zelfs zo te zijn dat je beter warme gerechten kunt eten tijdens een hittegolf dan koude gerechten. Daarmee voorkom je een te grote shock op je systeem en koel je uiteindelijk beter af.
Deze Thaise garnalensoep zit bomvol met smaak en is lekker licht. Wat fijn is in de zomer!
Of probeer eens deze verfrissende gazpacho!

Thaise garnalensoep
Ingrediënten
Ingrediënten
- 12 tijgergarnalen
- 1 Chilipeper
- 2 tenen knoflook
- 2 sjalotten
- 6 Limoen blaadjes
- 2 stengels sereh citroengras
- 150 gr paddenstoelen mix
- 1 limoen
- 60 ml vissaus
- 1 el tamarinde pasta
- 1 bosje koriander
- 2 bosuien stengels
- 1 paksoi
- Zonnebloemolie
Bereidingswijze:
Instructies
- Pel de garnalen en bewaar de koppen en schalen.
- Verwarm een scheutje olie in een soeppan en bak hierin de garnalenkoppen en schalen goed hard aan.
- Voeg 1.5 water toe en breng aan de kook.
- Snipper ondertussen de Chilipeper de knoflook en de sjalotten.
- Zodra het water kookt zeef je de schalen en koppen uit het water.
- Voeg nu de Peper knoflook sjalotten tamarinde pasta.
- Kneus de citroengras en voeg samen met de limoen blaadjes toe aan de bouillon. Kook nog 15 min door.
- Snijd de paddenstoelen in plakjes en kook Samen met de garnalen laatste 5 min mee.
- Voeg dan het sap van de limoen toe en vissaus en breng verder op smaak met zout en eventueel peper.
- Vis het citroengras en Limoenblad uit de soep.
- Snijd de paksoi en bosui in fijne reepjes en verdeel over de soep koppen.
- Giet hier de hete soep over en verdeel de garnalen eerlijk over de koppen.
- Maak af met wat verse koriander.
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.