Lekker verfrissend – klassieke gazpacho
Van de week had ik een discussie met iemand over koude soep. De persoon waar ik mee discussieerde vond koude soep echt het meest afgrijselijke ooit. Nu begrijp ik wel dat je gazpacho niet in de winter wilt eten. En ik begrijp ook dat je een erwtensoep niet koud wilt eten, maar liever stomend heet.
Maar met het weer dat de komende week voorspeld is, vind ik een koude soep op zijn tijd echt heerlijk! En dit recept voor een klassieke gazpacho is heerlijk op een warme zomerdag in de tuin. Als voorgerecht of gewoon als lichte lunch met een geroosterd boterhammetje erbij.
Groente
Bovendien zit deze gazpacho ook nog eens bomvol met groente, terwijl het serieus niet meer dan een minuutje of 10 kost om te maken. En dat heb ik dan ruim genomen. Het is natuurlijk wel zo dat een goede gazpacho ook goed koud hoort te zijn.
Dus wil je dit recept maken, zorg dan dat je het van tevoren maakt en even lekker in de koeling zet voor je het gaat eten.
Wil je toch liever een warme soep? Dan heb ik ook daar genoeg keuze voor. Mijn favoriet voor dit jaargetijde is de lente minestrone, maar check het kopje soeprecepten voor nog veel meer lekkers.

Lekker verfrissend – gazpacho
Ingrediënten
ngrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 500 gr tomaten
- 1 geroosterde paprika uit pot
- 1 komkommer
- Eventueel 1 sneetje brood zonder korst
- 1/2 rode peper of chili vlokken
- 3 el rode wijn azijn
- 50 ml olijfolie
Bereidingswijze:
Instructies
- Doe alle ingredienten bij elkaar in een blender of in de kom van een keukenmachine.
- Draai het glad en serveer koud.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.