Thaise biefstuksalade – podcast Peter R. de Vries
Eetgeheimen de Podcast – Met Peter R. de Vries
De laatste aflevering van het eerste seizoen van Eetgeheimen staat online! Ik sluit het seizoen af met een (voor mij) hele bijzondere gast, namelijk misdaadjournalist Peter R. de Vries. Hij vertelt waar hij al jaren dagelijks mee ontbijt, met welk gerecht hij zijn kinderen doet verbazen én het vreemdste gerecht dat hij ooit in het buitenland voorgeschoteld kreeg.
Hier luister je de tiende aflevering van Eetgeheimen de podcast:
Thaise biefstuksalade
Na iedere aflevering ontwikkel ik een recept geïnspireerd op mijn gast. Deze Thaise biefstuksalade is geïnspireerd door Peter’s smaken en is verrassend makkelijk om te maken. Waar je alleen even écht de aandacht en tijd voor moet nemen, is het bakken van de biefstuk. Ik nam hier een mooie entrecote voor en bakte die medium-rare. Een dergelijk stuk vlees moet je écht niet helemaal doorbakken, dat is eeuwig zonde!
Houd je niet van medium-rare gebakken rundvlees, kies dan liever voor bijvoorbeeld kip in dit recept. Dat kan namelijk ook prima. Enne, de dressing maakt het helemaal af! Nog wat knapperige nootjes erover, verse koriander en munt en je hebt een droom van een salade.
Check ook mijn Thaise noedelsalade.
Thaise biefstuksalade
Ingrediënten
DRESSING
- 1 rode chilipeper heel fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 1 el korianderstengels
- 2 tl suiker
- 2 el vissaus
- 3 el limoensap
- 1 el plantaardige olie
Salade
- 250 gr biefstuk of entrecote van goede kwaliteit
- 1/2 el plantaardige olie
- zout en peper
- 100 gr gemengde sla
- 100 gr kerstomaatjes gehalveerd
- 1/4 rode ui fijn gesneden
- 1/2 komkommer in kwarten en dan dun gesneden
- 1 bosje koriander fijn gesneden
- 1 bosje munt fijn gesneden
Om te serveren
- 1 el geroosterde pinda's gehakt
- extra koriander om te serveren
Instructies
Dressing
- Doe de rode peper, knoflook, koriandersteeltjes en een beetje zout in een vijzel. Draai tot een gladde pasta.
- Voeg de overige dressing-ingrediënten toe en gebruik suiker, limoensap en vissaus naar smaak. Zet de dressing even apart.
Biefstuk
- Verhit een koekenpan op hoog vuur tot goed heet.
- Doe wat olie aan beide kanten van het vlees, bestrooi dan met een beetje zout en peper Bak de biefstuk naar wens. (Medium rare vind ik het lekkerste voor dit recept!)
- Haal het vlees uit de pan en leg op een bord. Dek af met aluminiumfolie en laat een minuutje of 10 rusten.
Salade
- Doe de sla in een kom, doe hier 1 el dressing overheen en schud om.
- Snij de biefstuk (tegen de draad in) in mooie plakjes en doe in een kom met de overige salade ingrediënten. Doe het meeste van de dressing erbij en schud voorzichtig om.
- Doe de gemengde sla op twee borden, doe hier het vlees en de overige ingredienten op.
- Strooi de pinda's erover en garneer met extra koriander en munt. Heb je nog extra dressing over? Drizzle deze er dan overheen. Serveer de biefstuksalade meteen.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.