Thaise biefstuksalade – podcast Peter R. de Vries

Thaise biefstuksalade

Na iedere aflevering ontwikkel ik een recept geïnspireerd op mijn gast. Deze Thaise biefstuksalade is geïnspireerd door Peter’s smaken en is verrassend makkelijk om te maken. Waar je alleen even écht de aandacht en tijd voor moet nemen, is het bakken van de biefstuk. Ik nam hier een mooie entrecote voor en bakte die medium-rare. Een dergelijk stuk vlees moet je écht niet helemaal doorbakken, dat is eeuwig zonde!

Houd je niet van medium-rare gebakken rundvlees, kies dan liever voor bijvoorbeeld kip in dit recept. Dat kan namelijk ook prima. Enne, de dressing maakt het helemaal af! Nog wat knapperige nootjes erover, verse koriander en munt en je hebt een droom van een salade.

Check ook mijn Thaise noedelsalade.

thaise biefstuksalade
Totale tijd25 minuten

Thaise biefstuksalade

4.35 van 61 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

2 personen

Dressing

  • 1 rode chilipeper heel fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el korianderstengels
  • 2 tl suiker
  • 2 el vissaus
  • 3 el limoensap
  • 1 el plantaardige olie

Salade

  • 250 gr biefstuk of entrecote van goede kwaliteit
  • 1/2 el plantaardige olie
  • zout en peper
  • 100 gr gemengde sla
  • 100 gr kerstomaatjes gehalveerd
  • 1/4 rode ui fijn gesneden
  • 1/2 komkommer in kwarten en dan dun gesneden
  • 1 bosje koriander fijn gesneden
  • 1 bosje munt fijn gesneden

Om te serveren

  • 1 el geroosterde pinda's gehakt
  • extra koriander om te serveren

Bereidingswijze: 

Dressing

  • Doe de rode peper, knoflook, koriandersteeltjes en een beetje zout in een vijzel. Draai tot een gladde pasta.
  • Voeg de overige dressing-ingrediënten toe en gebruik suiker, limoensap en vissaus naar smaak. Zet de dressing even apart.

Biefstuk

  • Verhit een koekenpan op hoog vuur tot goed heet.
  • Doe wat olie aan beide kanten van het vlees, bestrooi dan met een beetje zout en peper Bak de biefstuk naar wens. (Medium rare vind ik het lekkerste voor dit recept!)
  • Haal het vlees uit de pan en leg op een bord. Dek af met aluminiumfolie en laat een minuutje of 10 rusten.

Salade

  • Doe de sla in een kom, doe hier 1 el dressing overheen en schud om.
  • Snij de biefstuk (tegen de draad in) in mooie plakjes en doe in een kom met de overige salade ingrediënten. Doe het meeste van de dressing erbij en schud voorzichtig om.
  • Doe de gemengde sla op twee borden, doe hier het vlees en de overige ingredienten op.
  • Strooi de pinda's erover en garneer met extra koriander en munt. Heb je nog extra dressing over? Drizzle deze er dan overheen. Serveer de biefstuksalade meteen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 457kcalKoolhydraten: 17gProteine: 30gVet: 31gVerzadigde vetten: 9gTrans Fat: 1gCholesterol: 76mgNatrium: 1527mgKalium: 898mgVezels: 3gSuiker: 10gVitamine A: 4616IUVitamine C: 61mgCalcium: 78mgIJzer: 4mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

4.35 from 61 votes (59 ratings without comment)