Bruschetta met balsamico aardbeien en ricotta

Zoet, zout, romig en fris op ƩƩn broodje

Dit is er eentje voor de boeken. Zo’n recept waarbij je denkt: hoe kan iets zó simpel zó spectaculair zijn? En geloof me: dat is precies wat er gebeurt als je aardbeien combineert met romige ricotta en een stroperige balsamico-honingreductie. Op een knapperig, geroosterd sneetje zuurdesembrood. Crunch meets creamy meets juicy meets WOW.

Aardbeien met balsamico?

Klinkt misschien een beetje gek, aardbeien met azijn. Maar zodra je het proeft, weet je: dit is het soort smaakcombinatie waar chefs en foodies ’s nachts van dromen. Die zoete aardbei wordt namelijk nog intenser als je ’m samenbrengt met de diepe, stroperige umami van ingekookte balsamico. Voeg daar een likje honing aan toe, en BAM. Je hebt pure magie.

Ricotta = het kussen onder je topping

Ricotta is in dit gerecht de zachte landing. Licht, romig, fris, en precies wat je nodig hebt als basis. Geen zware roomkaas, geen boter, maar een luchtige wolk die alle smaken bij elkaar houdt. En dat op een stevig sneetje brood dat lekker kraakt als je erin bijt. Yes, we like that.

Tip: giet de extra siroop in deze prachtige schenkkan van Cosy en Trendy Concrete.  

Tartine (Franse open sandwich) met balsamico-aardbeien en ricotta
Totale tijd15 minuten

Bruschetta met balsamico aardbeien en ricotta

Nog geen beoordelingen
Printen

Benodigdheden

  • Broodrooster

Ingrediƫnten

4 personen
  • 100 ml goede balsamicoazijn
  • 2 takjes basilicum
  • 1 el honing
  • 12 aardbeien doormidden
  • 4 dikke sneetjes meerzaden- of zuurdesembrood
  • 100 gr ricotta

Bereidingswijze: 

  • Doe de balsamicoazijn met 1 takje basilicum en de honing in een steelpan. Breng aan de kook en laat 3 minuten inkoken. Roer af en toe.
  • Haal de basilicum uit de siroop en gooi weg.
  • Rooster ondertussen de steentjes brood in een broodrooster. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze doormidden.
  • Bestrijk het brood met de ricotta. Verdeel de aardbeien over de broodjes en besprenkel met de balsamicostroop.
  • Scheur de blaadjes van het tweede takje basilicum grof en verdeel over het brood. Breng op smaak met grof zout en versgemalen zwarte peper.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

ā€œIk zag wel dat je naar m’n cheesecakeā€

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.