Tartine met balsamico-aardbeien en ricotta

Tartine met balsamico-aardbeien en ricotta: een knapperige broodje met een zoete en zachte smaak. Een spannende sandwich voor de lunch – en weer eens wat anders dan je standaard bammetje kaas.

Tartine: de Franse open sandwich 

De tartine is de Franse versie van de open sandwich. Een open sandwich is eigenlijk niet meer dan een sneetje brood of toast met lekker beleg erop. In dit recept bekleed ik de sandwich met in basalmicoazijn gemarineerde aardbeien en ricotta. 

Ook lekker: mijn Nordic open sandwich met gravad lax.

De open sandwich beleggen

Als eerst ga ik aan de slag met mijn zelfgemaakte basilicum-siroop. Ik kook de balsamicoazijn, ahornsiroop en een takje basilicum tot er een stroperige massa ontstaat. Vervolgens rooster in de sneetjes brood, en besmeer deze met wat ricotta: een zachte, lichtzoete verse kaas. Ik verdeel de aardbeien over het brood, en maak de tartine af met mijn zelfgemaakte stroop. Zoet, fris en heerlijk crunchy.

Tip: giet de extra siroop in deze prachtige schenkkan van Cosy en Trendy Concrete.  

Tartine (Franse open sandwich) met balsamico-aardbeien en ricotta

Tartine (Franse open sandwich) met balsamico-aardbeien en ricotta
Totale tijd15 minuten

Tartine (Franse open sandwich) met balsamico-aardbeien en ricotta

Nog geen beoordelingen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 4 el goede balsamicoazijn
  • 2 takjes basilicum
  • 1 el ahorn- of agavesiroop
  • 12 aardbeien doormidden
  • 4 dikke sneetjes meerzaden- of zuurdesembrood
  • 100 g ricotta

Bereidingswijze: 

  • Laat de balsamicoazijn, 1 takje basilicum en de ahornsiroop in een kleine koekenpan 10 minuten op middelhoog vuur inkoken tot een siroop. Roer af en toe.
  • Haal de basilicum uit de siroop en gooi weg. Rooster intussen de sneetjes brood en laat even afkoelen.
  • Bestrijk het brood met de ricotta. Schep op elke snee brood aardbeien en druppel er de stroop overheen. Pluk en scheur het overige basilicumblad en strooi het over de tartines.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.