Taart recepten

Dit recept valt onder

Makkelijk rabarbertaartje

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 45 minuten
  • Aantal personen 8

Ingredienten

350 gr bloem

1 tl bakpoeder

1/2 tl zout

225 gr suiker

100 gr appelmoes

250 ml karnemelk

1 ei

100 gr boter, gesmolten

300 gr rabarber, in kleine stukjes gesneden

1-2 el amandelschaafsel

Icing

100 gr poedersuiker

1-2 el citroensap (of water als je wat minder zuur wilt maken)

Benodigdheden

1 springvorm van 22-24 cm doorsnede

Bakpapier

Sharing is caring!

Makkelijk rabarbertaartje

Makkelijk rabarbertaartje

Vooruit; nog maar een lekker recept met rabarber dan. Gaf ik jullie gisteren al het recept voor een heel eenvoudige rabarbercompote om thuis te maken, dit keer heb ik een makkelijk rabarbertaartje op de planning staan. Ook heel handig als je toevallig nog iets wilt maken voor moederdag of gewoon zin hebt om iets te bakken op de zondagochtend. Of middag.

Ik serveer dit makkelijke rabarbertaartje altijd met lekker veel rabarbercompote. Dat hoeft natuurlijk niet maar maakt het wel extra rabarberrijk. Ik hou van het zurige van de rabarber! Heerlijk. Een flinke klodder slagroom misstaat hier ook zeker niet bij.

Moederdag

Het is vandaag natuurlijk moederdag en hoewel het al vaak genoeg gezegd is wens ik jullie toch allemaal een fijne moederdag!

Makkelijk rabarbertaartje

Makkelijk rabarbertaartje

Aantal personen: 8
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten

Ingrediënten

  • 350 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 225 gr suiker
  • 100 gr appelmoes
  • 250 ml karnemelk
  • 1 ei
  • 100 gr boter, gesmolten
  • 300 gr rabarber, in kleine stukjes gesneden
  • 1-2 el amandelschaafsel

Icing

  • 100 gr poedersuiker
  • 1-2 el citroensap (of water als je wat minder zuur wilt maken)

Benodigdheden

  • 1 springvorm van 22-24 cm doorsnede
  • Bakpapier

Instructies

    Verwarm de oven voor op 180˚C

Meng de bloem, bakpoeder, zout en de suiker samen en mix het even door.

In een andere kom meng je de karnemelk vervolgens met de gesmolten boter, de appelmoes en het ei.

Voeg alles toe aan je bloemmengsel en mix het even goed door. Meng niet te lang. Dit is niet nodig.

Roer de rabarberstukjes erdoor.

Bekleed een springvorm van 22-24 cm diameter met bakpapier en vet de randen goed in. Doe het beslag in de vorm en bestrooi met wat amandelschaafsel. Heb je geen bakvorm in de juiste maat? Je kunt het evengoed gebruiken. Hou alleen rekening met een afwijkende hoogte van de taart en een afwijkende baktijd. In een tulbandvorm bakken kan ook!

Zet in de voorverwarmde oven en bak voor ongeveer 45 minuten of tot het goudbruin en gaar is. Check of het taartje gaar is door met een houten prikker te checken. De prikker moet schoon uit het taartje komen. Zo niet verleng de baktemperatuur dan iets.

Laat je taartje volledig afkoelen en maak dan de icing door het poedersuiker te mengen met het citroensap. Limoensap of gewoon water kan natuurlijk ook.

Drizzel de icing over het taartje en serveer in punten met de rabarbercompote

Nog meer lekkers