Steak sandwich: bereidingswijze
Bij de foodtruck van Phil in New York at ik een aantal jaren geleden de meest heerlijke steak sandwich. Een even simpel als doeltreffend steak gerecht: dit is de perfecte lunch voor hongerige foodies. Nu, jaren later maak ik ‘m nog steeds. Phil’s steak is makkelijk en snel te maken. Uitje fruiten, kaas smelten en biefstuk bakken. Ik gebruik rib-eye. Het is allemaal zo gebeurt en toch een volledige lunch waar je tot aan de avond op kan teren.
Snipper de ui fijn. Verwarm een koekenpan en smelt hierin 1 el boter. Bak hierin op zacht vuur de ui met Zout en versgemalen zwarte peper, tot de ui zacht is, circa 15 minuten.
Verwarm de cheddar met de room op zacht vuur in een pannetje totdat het vloeibaar is. Bak kort de ribeye in 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olie.
Smeer de broodjes in met de gesmolten cheddar, doe de zachte ui erop en maak af met de gebakken ribeye.

Steak sandwich
Ingrediënten
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 el boter op kamertemperatuur
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 150 g oude geraspte cheddar
- 100 ml room
- 200 g dungesneden ribeye
- 1 el plantaardige olie
- 2 pistolets of ciabatta broodjes
Bereidingswijze:
Instructies
- Snipper de ui fijn. Verwarm een koekenpan en smelt hierin 1 el boter. Bak hierin op zacht vuur de ui met Zout en versgemalen zwarte peper, tot de ui zacht is, circa 15 minuten.
- Verwarm de cheddar met de room op zacht vuur in een pannetje totdat het vloeibaar is.
- Bak kort de ribeye in 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olie.
- Smeer de broodjes in met de gesmolten cheddar, doe de zachte ui erop en maak af met de gebakken ribeye.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.