Reuben sandwich – New York deli style

15 minuten

De Reuben sandwich is een klassieker in de New Yorkse deli’s, zoals de beroemde Katz’s Delicatessen in The Big Apple. Een super-Amerikaans broodje van Joodse oorsprong, belegd met corned beef, Zwitserse kaas, zuurkool en een frisse dressing. Meestal geserveerd op sneetjes roggebrood

Welk vlees op de Reuben sandwich?

Een klassieke Reuben wordt altijd gemaakt met corned beef. Veel deli’s gebruiken pastrami, dit wordt echter officieel niet een “Reuben”, maar een “Rachel” genoemd. 

En hoewel veel mensen corned beef en pastrami door elkaar halen, zijn dit toch echt twee verschillende vleesbereidingen. Beide soorten zijn afkomstig van hetzelfde stuk rundvlees (brisket) en worden beiden eerst (vaak een week lang!) gepekeld. Het verschil komt daarna: corned beef wordt gekookt, terwijl pastrami wordt gekruid met een droge kruidenmix en vervolgens gerookt.

Welke je ook gebruikt: de Reuben sandwich is sowieso een broodje om verliefd op te worden.

Reuben sandwich – New York deli style

Reuben sandwich – New York deli style

Reuben sandwich – New York deli style

3.56 van 9 stemmen
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Lunch
Keuken Amerikaanse keuken
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 2 el mayonaise
  • 2 el zure room
  • 8 sneetjes roggebrood
  • 100 g corned beef broodbeleg, in plakjes
  • 175 g zuurkool goed uitgelekt
  • 175 ml thousand island dressing
  • 100 g Emmentaler kaas in plakjes
  • 4 zoetzure augurken in lange, heel dunne plakjes
  • 4 handjevol gezouten naturel chips om erbij te serveren

Instructies
 

  • Zet de oven aan op de grill-stand.
  • Meng de mayonaise en zure room in een kommetje. Bestrijk alle sneetjes roggebrood met het mayo-mengsel.
  • Beleg 4 sneetjes brood met de corned beef. Meng de zuurkool in een kom met de thousand island dressing en verdeel over het vlees. Leg de Emmentaler kaas erop, leg de sandwiches op een bakplaat bekleed met bakpapier en grill 1-2 minuten in de oven, tot de kaas is gesmolten. Blijf erbij!
  • Haal de sandwiches onder de grill vandaan, beleg ze met de plakjes augurk en een tweede sneetje roggebrood – op z'n kop, met de mayo-mengsel naar beneden. Serveer met de gezouten chips erbij.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.