Snelle roerbak met groene kool
Ik gebruik hier graag biefstuk of ossenhaaspuntjes in, omdat ook dit heel snel vlees is. Wel belangrijk hierbij is dat je het vlees niet te lang bakt. Niks erger dan mooi vlees was overgaar is.
Bereiden van de roerbak met groene kool
Voor het bereiden van de snelle roerbakschotel begin je met het snijden en raspen van de groentes. Ik snij de groene kool in dunne reepjes en verwijder het harde hart uit de kool.
De wortel kun je in dunne reepjes snijden maar het gaart beter en sneller als je het raspt. Daar geef ik dus de voorkeur aan.
Zodra al je groentes zijn gesneden kun je beginnen met het bereiden in de wok. Je gebruikt hier flink hoog vuur bij dus blijf er wel bij voor het beste resultaat.
Snel bakken
Je begint vervolgens met het bakken van het vlees. Bak op hoog vuur tot de buitenkant mooi bruin gekleurd is en haal het dan uit de pan. Ik hou van medium rare maar wil je het anders gebakken hebben let dan op hoe lang of hoe kort je je vlees bakt. Bij twijfel kun je even een puntje eruit halen en checken hoe de binnenkant eruit ziet. Onthou dat het ook nog een beetje doorbakt buiten de pan.
Dan het vlees verwijderen en de groentes bereiden. Vlees weer toevoegen en op smaak brengen met sojasaus en peper en zout.
Probeer ook eens deze lekkere groene kool rolletjes

Groene kool roerbak met biefstukpuntjes
Ingrediënten
- 1 groene kool in reepjes gesneden
- 5 bospenen geraspt
- 1 rode ui gesneden
- 2 teentjes knoflook gepureerd
- 1 tl geraspte gember
- 500 gr ossenhaaspuntjes of biefstukpuntjes
- 2 el sojasaus
- 1 el sesamzaadjes
- peper en zout
- olie om in te bakken
- Verse koriander om te serveren
Bereidingswijze:
- Dit gerecht kun je het beste bereiden in een wok, maar een grote hapjespan kan natuurlijk ook.
- Verhit eerst wat olie in de pan. Bestrooi de biefstuk of ossenhaaspuntjes met peper en zout en bak deze op hoog vuur goudbruin. Bak ze niet te lang. Haal uit de pan en zet opzij.
- Voeg eventueel wat extra olie toe indien nodig. Bak nu eerst de ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook en gember toe en de geraspte wortel. Bak dit even goed op.
- Voeg de groene kool toe en bak tot deze geslonken is en mooi groen van kleur wordt. Voeg op het laatst het vlees weer toe en warm even kort door.
- Breng het geheel op smaak met wat sojasaus, eventueel nog peper en zout en bestrooi voor serveren met de sesamzaadjes en de verse koriander.
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.