Groente recepten

Koolrolletjes gevuld met linzen recept

Samenvatting

  • Bereiden 30 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

1 groene kool

1 prei

2 teentjes knoflook

400 gram linzen

1 appel

1 el mosterdzaad, fijngemalen

0,5 tl nootmuskaatpoeder

2 el fijne mosterd

Zonnebloemolie

Peper en zout

Sharing is caring!

Vegan koolrolletjes gevuld met linzen

Dat je echt niet altijd vlees nodig hebt voor een heerlijk gerecht bewijzen deze koolrolletjes gevuld met linzen. Het is supermakkelijk om te maken maar let wel even op dat je de bladeren eerst blancheert voor je ze gaat rollen. Doe je dat niet dan breken de bladeren tijdens het rollen en rolt al je vulling eruit.

Dat is natuurlijk zonde.

Het gerecht is volledig vegan en maakt gebruik van linzen. Wil jij nu niet vegan eten dan kun je de linzen natuurlijk ook prima vervangen door geruld gehakt.

Koolrolletjes gevuld met linzen

Koolrolletjes gevuld met linzen

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 groene kool
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram linzen
  • 1 appel
  • 1 el mosterdzaad, fijngemalen
  • 0,5 tl nootmuskaatpoeder
  • 2 el fijne mosterd
  • Zonnebloemolie
  • Peper en zout

Instructies

    Haal 12 mooie, grote bladeren van de kool.

    Snijd erg dikke nerven uit het blad, maar zorg dat het blad niet doormidden scheurt. Snijd van de kool die over is de helft in dunne reepjes, de andere helft is niet nodig.

    Breng een pan water met zout aan de kook en blancheer de koolbladeren ongeveer 2 minuten.

    Laat uitlekken op een theedoek.

    Snipper de knoflook en snijd de prei in ringen.

    Snijd de appel in kleine blokjes.

    Verhit een beetje zonnebloemolie in een (wok)pan en fruit de prei met knoflook aan.

    Voeg de kool en appel toe, met de specerijen.

    Laat een paar minuten bakken, haal van het vuur en roer de linzen en mosterd erdoor.

    Breng op smaak met peper en zout.

    Vul elk koolblad met 2 eetlepels van het mengsel en rol op.

    Serveer meteen of warm later op in de oven.

Nog meer lekkers