Koolrolletjes gevuld met linzen

Vegan koolrolletjes gevuld met linzen

Dat je echt niet altijd vlees nodig hebt voor een heerlijk gerecht bewijzen deze koolrolletjes gevuld met linzen. Het is supermakkelijk om te maken maar let wel even op dat je de bladeren eerst blancheert voor je ze gaat rollen. Doe je dat niet dan breken de bladeren tijdens het rollen en rolt al je vulling eruit. Dat is natuurlijk zonde.

Het gerecht is volledig vegan en maakt gebruik van linzen. Wil jij nu niet vegan eten dan kun je de linzen natuurlijk ook prima vervangen door geruld gehakt.

Gevulde koolrolletjes
Totale tijd30 minuten

Koolrolletjes gevuld met linzen recept

4.05 van 20 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)

Ingrediënten

  • 1 groene kool
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram linzen
  • 1 appel
  • 1 el mosterdzaad fijngemalen
  • 0,5 tl nootmuskaatpoeder
  • 2 el fijne mosterd
  • Zonnebloemolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Haal 12 mooie, grote bladeren van de kool.
  • Snijd erg dikke nerven uit het blad, maar zorg dat het blad niet doormidden scheurt. Snijd van de kool die over is de helft in dunne reepjes, de andere helft is niet nodig.
  • Breng een pan water met zout aan de kook en blancheer de koolbladeren ongeveer 2 minuten.
  • Laat uitlekken op een theedoek.
  • Snipper de knoflook en snijd de prei in ringen.
  • Snijd de appel in kleine blokjes.
  • Verhit een beetje zonnebloemolie in een (wok)pan en fruit de prei met knoflook aan.
  • Voeg de kool en appel toe, met de specerijen.
  • Laat een paar minuten bakken, haal van het vuur en roer de linzen en mosterd erdoor.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Vul elk koolblad met 2 eetlepels van het mengsel en rol op.
  • Serveer meteen of warm later op in de oven.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.