Koolrolletjes gevuld met linzen

30 minuten

Vegan koolrolletjes gevuld met linzen

Dat je echt niet altijd vlees nodig hebt voor een heerlijk gerecht bewijzen deze koolrolletjes gevuld met linzen. Het is supermakkelijk om te maken maar let wel even op dat je de bladeren eerst blancheert voor je ze gaat rollen. Doe je dat niet dan breken de bladeren tijdens het rollen en rolt al je vulling eruit. Dat is natuurlijk zonde.

Het gerecht is volledig vegan en maakt gebruik van linzen. Wil jij nu niet vegan eten dan kun je de linzen natuurlijk ook prima vervangen door geruld gehakt.

Gevulde koolrolletjes

Koolrolletjes gevuld met linzen recept

4.05 van 20 stemmen
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken Vegan
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 1 groene kool
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram linzen
  • 1 appel
  • 1 el mosterdzaad fijngemalen
  • 0,5 tl nootmuskaatpoeder
  • 2 el fijne mosterd
  • Zonnebloemolie
  • Peper en zout

Instructies
 

Instructies

  • Haal 12 mooie, grote bladeren van de kool.
  • Snijd erg dikke nerven uit het blad, maar zorg dat het blad niet doormidden scheurt. Snijd van de kool die over is de helft in dunne reepjes, de andere helft is niet nodig.
  • Breng een pan water met zout aan de kook en blancheer de koolbladeren ongeveer 2 minuten.
  • Laat uitlekken op een theedoek.
  • Snipper de knoflook en snijd de prei in ringen.
  • Snijd de appel in kleine blokjes.
  • Verhit een beetje zonnebloemolie in een (wok)pan en fruit de prei met knoflook aan.
  • Voeg de kool en appel toe, met de specerijen.
  • Laat een paar minuten bakken, haal van het vuur en roer de linzen en mosterd erdoor.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Vul elk koolblad met 2 eetlepels van het mengsel en rol op.
  • Serveer meteen of warm later op in de oven.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.