Smoothiebowl met acai en tropisch fruit

Tropische smoothiebowl

Acai is de naam die gebruikt wordt voor de bessen van de pinapalm. Het wordt al een tijdje gezien als superfood. De hype rondom acai is begonnen doordat in de Ophray Winfrey show de bes werd genoemd als een soort wondermiddel om af te vallen.

Of dat waar is? Daar zijn de heren geleerden het absoluut niet over eens, maar behalve die claim is het ook gewoon erg lekker. Het is fris en zuur en de kleur is waanzinnig. Je kunt het in poedervorm kopen waardoor het ook meteen goed houdbaar en makkelijk te doseren is.

Bramen en bessen

Heb je nou geen zin om acai te kopen wat je misschien verder niet gebruikt, dan kun je ook gewoon superfood van Nederlandse bodem gebruiken met bijvoorbeeld extra bramen en bessen in plaats van de acai. Smaakt ook heerlijk.

Ik maak de tropische smoothiebowl vervolgens af met banaan, kokosrasp en mango. Ik had op dat moment niet meer tropische vruchten maar je kunt het natuurlijk ook maken met ander tropisch fruit zoals papaja, passiefruit of wat je verder nog kunt vinden. Het is allemaal lekker.

Je kunt het behalve op de topping natuurlijk ook verwerken in de smoothie zelf. Ook erg lekker met bijvoorbeeld chiazaad of strooi er eens wat knapperige nootjes overheen. Je kunt hier erg goed amandelschaafsel aan toevoegen of wat gehakte hazelnoten.

Ben je wel van de tropische smaken? Check dan ook deze nectarine smoothiebowl eens.

smoothiebowl
Totale tijd10 minuten

Snel ontbijt met tropische smoothiebowl

4.75 van 8 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediƫnten

1 portie(s)
  • 2 tl acai poeder
  • 75 gr bevroren bessen
  • 1 rijpe banaan in stukken
  • 150 ml amandelmelk

Topping

  • 1 banaan
  • 1 el kokosrasp
  • 1/2 mango

Bereidingswijze: 

  • Doe alle ingredienten voor de bowl in de blender en draai tot een mooi glad geheel. Is het te dik voeg dan nog wat meer amandelmelk toe.
  • Giet over in een mooie kom en beleg de smoothiebowl met de banaan in plakjes, kokosrasp en mango blokjes.
  • Optioneel kun je ook nog chiazaad toevoegen of ander tropisch fruit zoals papaja of ananas.

Voedingswaarde per portie

Calorieƫn : 414kcalKoolhydraten: 84gProteine: 5gVet: 10gVerzadigde vetten: 3gNatrium: 201mgKalium: 1086mgVezels: 14gSuiker: 50gVitamine A: 1305IUVitamine C: 60mgCalcium: 210mgIJzer: 1mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en in een culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.