Groene smoothie met boerenkool

Tijd

Hoe maak je een groene smoothie?

Eerder deelde ik natuurlijk al mijn groene smoothiebowl met spinazie. Dat vind ik ook nog steeds heerlijk maar soms heb ik minder tijd en dan is het drinken van een smoothie toch altijd nog een stuk sneller dan in een bowl.

Kauwen op je smoothie

Ook al is een groene smoothie natuurlijk heel erg snel en makkelijk, ik zou je toch willen aanraden om de spijsvertering beter op gang te helpen door een beetje te kauwen op je smoothie.

Klinkt altijd een beetje gek maar de vertering van koolhydraten begint in je mond. Dus het is wel belangrijk dat je het niet hop achterover gooit. Op die manier profiteer je namelijk minder van al die fijne stofjes die je in de smoothie stopt. Je hoeft uiteraard geen 50 keer te kauwen want dat lukt je niet, maar even door je mond halen is echt beter.

Groene smoothie met boerenkool

De groene smoothie met boerenkool is niet ingewikkeld om te maken maar werkt wel het beste als je een krachtige blender of een high speedblender hebt. Boerenkool is namelijk wat stugger dan spinazie en heeft wat meer moeite om door de amandelmelk te komen.

Heb je een gewone blender of mix je het met een staafmixer? Zorg er dan voor dat je het lang genoeg laat draaien om de boerenkool met name goed te mengen. Je ziet snel genoeg of het glad is of dat je nog stukjes door de groene smoothie ziet dwarrelen.

Verder doe ik er ook hier spinazie in, banaan en wat ananas. Die ananas is optioneel. Je hebt wel iets nodig voor de smaak dus óf banaan óf ananas is een prima keuze.

Dit recept maakt zeker genoeg voor 2 personen of voor twee flinke glazen. Ik heb persoonlijk aan 1 glas meer dan genoeg maar dat is per persoon natuurlijk verschillende.

groene smoothie

Groene smoothie met boerenkool

3.6 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min
Gang Ontbijt
Keuken Gezond
Porties 2 portie(s)
Calorieën 180 kcal

Ingrediënten
 

Instructies
 

  • Doe alle ingredienten in de kom van een blender en draai glad.
  • Heb je een high speed blender dan zal dit makkelijk gaan.
  • Heb je een gewone blender laat het dan even wat langer draaien tot alles goed gemengd is.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 180kcalKoolhydraten: 38gProteine: 5gVet: 3gVerzadigde vetten: 1gNatrium: 296mgKalium: 698mgVezels: 5gSuiker: 22gVitamine A: 6215IUVitamine C: 129mgCalcium: 343mgIJzer: 2mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!