Om ze te maken heb je wel een beetje geduld nodig. Je moet het deeg namelijk kneden en laten rijzen. Maar dan heb je wel wat. Ik vind deze sesambeignets heerlijk met een dip van gecondenseerde kokosmelk en passievrucht. Je kunt de gecondenseerde kokosmelk vinden in de supermarkt naast de kokosmelk of bij de gewone gecondenseerde melk.
Je maakt de sesambeignets het makkelijkste als je het deeg kneed in de keukenmachine met een kneedhaak. Met de hand kan uiteraard ook. Het deeg is relatief plakkerig dus dat is wel wat lastiger te hanteren. Blijft het deeg nou enorm plakkerig voeg er dan nog een beetje extra bloem aan toe.
Ben je fan van de Aziatische recepten die je hier vindt. Check dan de komende tijd elke dag even voor het nieuwste recept. Of kijk naar Miljuschka in Vietnam op Disney+ channel.

Sesambeignets met kokos passievruchten dip
Ingrediënten
- 150 ml lauwwarm water
- 6 el suiker
- 2 tl droge gist
- 1 limoen
- 260 g bloem
- 1 tl zout
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl vanille-extract
- 4 el gemixt sesamzaad
- 1 l olie om te frituren
Voor de dip
- 2 passievruchten
- 4 el gecondenseerde kokosmelk
Bereidingswijze:
- Meng water, suiker en gist in de kom van de keukenmachine met een kneedhaak en roer goed door. Laat het mengsel 10 minuten staan. Rasp de schil van de limoen.
- Voeg bloem, zout, bakpoeder, vanille-extract en limoenrasp toe aan het mengsel in de keukenmachine en kneed alles in 10 minuten tot een zacht en soepel deeg. Voeg eventueel een eetlepel bloem toe als het deeg te erg plakt. Dek de kom af met een vochtige, warme doek en laat het deeg 1 uur rijzen.
- Vet de bakplaat in. Stort het deeg op een met bloem bestoven aanrecht. Rol het tot een lange worst en snijd die in 16 gelijke stukken. Rol deze stukken tot balletjes.
- Doop de balletjes in het sesamzaad en rol ze met een beetje bloem uit tot platte, dunne schijfjes. Laat de deegschijfjes 30 minuten rijzen op de bakplaat.
- Verhit de olie in een pan met dikke bodem tot 180 °C en bak 2 beignets per keer. Na 10-15 seconden komen de beignets aan de oppervlakte drijven, keer ze direct om en blijf regelmatig keren tot ze volledig goudbruin zijn.
- Snijd voor de dip de passievruchten doormidden, lepel het vruchtvlees eruit en meng het met de gecondenseerde kokosmelk.
- Serveer de beignets warm en dip ze in de kokos-passiedip.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.