Samosa’s gevuld met aardappel met pittige dip

45 minuten

Samosa’s gevuld met aardappel met pittige dip: een heerlijke hartige snack voor de borrelavond, of tijdens je favoriete programma.

Samosa’s

Dit driehoekig gefrituurde hapje is een echte Hindoestaanse snack, die je veel in de Surinaamse, Indiase en Pakistaanse keuken vindt. Het wordt gemaakt van filodeeg of bladerdeeg; wat wordt gevuld met een mengsel van aardappelen, erwten, ui en koriander, maar je kunt qua vulling helemaal los gaan!

Ik maak ze dit keer trouwens met loempiavellen, daarmee is het helemaal makkelijk werken. Deze diepvriesvellen zijn verkrijgbaar in de supermarkt en in de toko. En als je dan toch bezig bent, kunt je met deze vellen ook verrukkelijke loempia’s maken. 

Tijd om de samosa’s te frituren!

Indien je klassieke samosa’s gaat maken, kun je deze het beste frituren. Heb je geen frituurpan in huis? Dan is deze frituurpan van Alpina echt een aanrader. 

Tip: het is ook mogelijk om het gerecht in de Airfryer klaar te maken. Bak de samosa’s dan 10 minuten in de Airfryer op 180°C.

Samosa's

Samosa's gevuld met aardappel met pittige dip

Samosa’s gevuld met aardappel

5 van 4 stemmen
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Bijgerecht, Snack
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Frituurpan

Ingrediënten
 

  • 450 g kruimige aardappels geschild, in kleine blokjes
  • zout
  • 100 g doperwtjes vers of diepvries
  • 1 el olie
  • 1 el roti masala trafasie pot of ½ el Hindoestaans masala-kerriepoeder
  • 16 loempiavelletjes ontdooid
  • 2 el (plantaardige) yoghurt
  • 1 el sambal

Instructies
 

  • Zet de aardappels in een laag koud, gezouten water op het vuur. Breng aan de kook en kook de aardappels in 15 minuten gaar. Voeg de laatste paar minuten de erwtjes toe. Giet af.
  • Verhit de olie in een koekenpan. Schep de roti masala trafasie of het kerriepoeder erdoor en roerbak hierin de aardappels en erwtjes 5 minuten. Stamp met een pureestamper grof, het moet geen puree worden maar wel een beetje smeuïg.
  • Leg een loempiavelletje op je snijplank of aanrecht. Leg een eetlepel van de vulling net linksonder het midden. Vouw de linkerhoek van het vel er overheen. Vouw dan de bovenste helft van het vel naar beneden er overheen en draai het pakketje, zodat de andere kant op je aanrecht komt te liggen. Vouw het flapje linksonder schuin naar rechtsboven en de flap rechts naar links. Draai weer om en vouw het laatste stukje dicht. Plak vast met een beetje water.
  • Verhit een frituurpan op 180 °C. Frituur de samosa’s in porties in circa 5 minuten rondom goudbruin. Of bak ze in de Airfryer op 180°C 10 minuten.
  • Meng yoghurt en sambal en serveer de samosa’s met de dip.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.