Salade van Chinese kool met sojaboontjes en een Oosterse dressing

Salade van Chinese kool met sojaboontjes en een Oosterse dressing

De knisperende Chinese kool, de zacht-zoetige blauwe bessen, de krokant geroosterde cashewnoten en het zachte en toch ook knapperige van de sojabonen. Sojabonen, of edamame, kun je tegenwoordig bij grote supermarkten gedopt kopen – maar ook in de vriezer vind je steeds vaker, gepeld en ongepeld. De Aziatische toko heeft ze sowieso!

De Oosterse dressing is kinderlijk eenvoudig, maar heel doeltreffend: een mix van olijfolie, sesamolie, geraspte gember, citroengras en vissaus. De truc is om te blijven proeven totdat je de balans perfect hebt gekregen. 

Je serveert deze salade van Chinese kool voor de lunch of als bijgerecht, bijvoorbeeld bij deze Oosterse zalmpakketjes van de BBQ of Chinese fried chicken.

salade van Chinese kool

salade van Chinese kool
Totale tijd20 minuten

Salade van Chinese kool met sojaboontjes en een Oosterse dressing

4.60 van 5 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 1 Chinese kool in reepjes gesneden
  • 100 gr sojaboontjes edamame
  • 100 gr blauwe bessen
  • 50 gr cashewnoten geroosterd
  • 150 g slamelange met rucola

Dressing

  • 2 el olijfolie
  • 1 tl sesamolie
  • ½ tl geraspte gember
  • ½ tl geraspte citroengras
  • 1 tl vissaus
  • peper en zout, naar smaak

Bereidingswijze: 

  • Meng de Chinese kool met de sojaboontjes, de blauwe bessen en de cashewnoten.
  • Maak de dressing door de olijfolie, sesamolie, gember, citroengras, vissaus en peper en zout naar smaak toe te voegen. Meng een gedeelte van de dressing door de Chinese kool.
  • Verdeel de slamelange over vier kommen en doe hier de Chinese kool op.
  • Serveer de salade met de rest van de dressing ernaast.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 209kcalKoolhydraten: 14gProteine: 7gVet: 15gVerzadigde vetten: 2gTrans Fat: 1gNatrium: 146mgKalium: 403mgVezels: 2gSuiker: 4gVitamine A: 808IUVitamine C: 17mgCalcium: 68mgIJzer: 3mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.