Salade van Chinese kool met sojaboontjes en een Oosterse dressing
De knisperende Chinese kool, de zacht-zoetige blauwe bessen, de krokant geroosterde cashewnoten en het zachte en toch ook knapperige van de sojabonen. Sojabonen, of edamame, kun je tegenwoordig bij grote supermarkten gedopt kopen – maar ook in de vriezer vind je steeds vaker, gepeld en ongepeld. De Aziatische toko heeft ze sowieso!
De Oosterse dressing is kinderlijk eenvoudig, maar heel doeltreffend: een mix van olijfolie, sesamolie, geraspte gember, citroengras en vissaus. De truc is om te blijven proeven totdat je de balans perfect hebt gekregen.
Je serveert deze salade van Chinese kool voor de lunch of als bijgerecht, bijvoorbeeld bij deze Oosterse zalmpakketjes van de BBQ of Chinese fried chicken.


Salade van Chinese kool met sojaboontjes en een Oosterse dressing
Ingrediënten
- 1 Chinese kool in reepjes gesneden
- 100 gr sojaboontjes edamame
- 100 gr blauwe bessen
- 50 gr cashewnoten geroosterd
- 150 g slamelange met rucola
Dressing
- 2 el olijfolie
- 1 tl sesamolie
- ½ tl geraspte gember
- ½ tl geraspte citroengras
- 1 tl vissaus
- peper en zout, naar smaak
Bereidingswijze:
- Meng de Chinese kool met de sojaboontjes, de blauwe bessen en de cashewnoten.
- Maak de dressing door de olijfolie, sesamolie, gember, citroengras, vissaus en peper en zout naar smaak toe te voegen. Meng een gedeelte van de dressing door de Chinese kool.
- Verdeel de slamelange over vier kommen en doe hier de Chinese kool op.
- Serveer de salade met de rest van de dressing ernaast.
Voedingswaarde per portie
- Recepten
- Aziatische recepten
- Bijgerechten
- Gezonde recepten
- Lunch recepten
- Salade recepten
- Snelle recepten
- Wereldkeuken

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.