Gezonde recepten

Andijviesalade met kappertjes, walnoot en ei recept

Samenvatting

  • Bereiden 25 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

0,5 krop andijvie (ongeveer 350 gr)

4 eieren

50 gr Kappertjes

50 gr Walnoot

1 teentje knoflook

2 tl olijfolie

6 sneetjes oud brood

1 tl mosterd

25 ml appelciderazijn

30 ml olijfolie

Peper en zout

Sharing is caring!

Andijviesalade met kappertjes

Deze heerlijke salade zit vol met alles wat gezond voor je is. Groente, noten en eieren. Bovendien staat het binnen 25 minuten op tafel. Wij eten het thuis vaak als maaltijdsalade. Het is daar zeker vullend genoeg voor.

Andijviesalade

Wil je de andijviesalade met kappertjes liever serveren als bijgerecht of als voorgerecht, pas dan de hoeveelheden een beetje aan. Je wilt natuurlijk niet een mega vol bord als je het als voorgerecht serveert.

Wil je liever een glutenvrije variant van deze salade dan laat je eenvoudigweg de croutons weg. De salade is vegetarisch maar kan naar wens worden aangepast met een lekker stukje vlees. Doordat de eieren en de walnoten al eiwitten bevatten heb je het voor je eiwitten niet nodig, maar het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat.

Liever een andere lekker zomerse salade? Probeer dan eens deze venkelsalade met bloedsinaasappel.

Andijviesalade met kappertjes en ei

Andijviesalade met kappertjes en ei

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 0,5 krop andijvie (ongeveer 350 gr)
  • 4 eieren
  • 50 gr Kappertjes
  • 50 gr Walnoot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl olijfolie
  • 6 sneetjes oud brood
  • 1 tl mosterd
  • 25 ml appelciderazijn
  • 30 ml olijfolie
  • Peper en zout

Instructies

    Zet een pannetje water op voor de eieren. Zodra het water kookt doe je de eieren erin en kook ze 6 minuut 30. Goed laten schrikken onder stromend koud water en pel ze als ze afgekoeld zijn.

Pel een teentje knoflook en wrijf ermee over de sneetjes oud brood. Snijd het brood daarna in kleine blokjes. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de croutons goudbruin, met een beetje zout. Laat afkoelen op een bord.

Snij de andijvie in reepjes, was in ruim water en laat uitlekken in een vergiet.

Maak de vinaigrette door de mosterd te mengen met azijn en de olijfolie rustig toe te voegen, terwijl je met een garde klopt. Breng op smaak met peper en zout.

Maak de andijvie aan met de vinaigrette en hussel de kappertjes en (gebroken) walnoten erdoor.

Schep porties op een bord en maak af met een gekookt eitje en croutons

Notes

Weight Watchers punten:

Groen: 11 punten, blauw 9 punten, paars 9 punten

Dit recept werd gemaakt voor Leidsenhage Vernieuwt waar Miljuschka elke maand workshops geeft.

Nog meer lekkers