Andijviesalade met kappertjes, walnoot en ei

25 minuten

Andijviesalade met kappertjes

Deze heerlijke andijviesalade zit vol met alles wat gezond voor je is. Groente, noten en eieren. Bovendien staat het binnen 25 minuten op tafel. Wij eten het thuis vaak als maaltijdsalade. Het is daar zeker vullend genoeg voor.

Wil je de andijviesalade met kappertjes liever serveren als bijgerecht of als voorgerecht, pas dan de hoeveelheden een beetje aan. Je wilt natuurlijk niet een mega vol bord als je het als voorgerecht serveert.

Wil je liever een glutenvrije variant van deze andijviesalade dan laat je eenvoudigweg de croutons weg. De salade is vegetarisch maar kan naar wens worden aangepast met een lekker stukje vlees. Doordat de eieren en de walnoten al eiwitten bevatten heb je het voor je eiwitten niet nodig, maar het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat.

Liever een andere lekker zomerse salade dan deze andijviesalade? Probeer dan eens deze venkelsalade met bloedsinaasappel.

Dit recept werd gemaakt voor Leidsenhage Vernieuwt.

Andijviesalade

Andijviesalade met kappertjes

Andijviesalade met kappertjes, walnoot en ei recept

4.08 van 13 stemmen
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Salade
Keuken Gezond, Vegetarisch
Porties 4 portie(s)
Calorieën 370 kcal

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 0,5 krop andijvie ongeveer 350 gr
  • 4 eieren
  • 50 gr Kappertjes
  • 50 gr Walnoot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl olijfolie
  • 6 sneetjes oud brood
  • 1 tl mosterd
  • 25 ml appelciderazijn
  • 30 ml olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

Instructies

  • Zet een pannetje water op voor de eieren. Zodra het water kookt doe je de eieren erin en kook ze 6 minuut 30. Goed laten schrikken onder stromend koud water en pel ze als ze afgekoeld zijn.
  • Pel een teentje knoflook en wrijf ermee over de sneetjes oud brood. Snijd het brood daarna in kleine blokjes. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de croutons goudbruin, met een beetje zout. Laat afkoelen op een bord.
  • Snijd de andijvie in reepjes, was in ruim water en laat uitlekken in een vergiet.
  • Maak de vinaigrette door de mosterd te mengen met azijn en de olijfolie rustig toe te voegen, terwijl je met een garde klopt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Maak de andijvie aan met de vinaigrette en hussel de kappertjes en (gebroken) walnoten erdoor.
  • Schep porties op een bord en maak af met een gekookt eitje en croutons

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 370kcalKoolhydraten: 28gProteine: 14gVet: 24gVerzadigde vetten: 4gTrans Fat: 1gCholesterol: 164mgNatrium: 681mgKalium: 572mgVezels: 7gSuiker: 4gVitamine A: 5261IUVitamine C: 22mgCalcium: 189mgIJzer: 4mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.