Salade van venkel en bloedsinaasappel

10 minuten

Met de heerlijke smaken van venkel en bloedsinaasappel waan je je meteen in de lente. Daar heb je eigenlijk verder weinig voor nodig! Bovendien is de salade klaar in een paar minuutjes. Strooi er voor de crunch wat pecannootjes overheen en je kunt meteen aanvallen!

Het is heerlijk als een lichte lunch maar wil je deze salade van venkel en bloedsinaasappel een beetje steviger maken dan kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld wat gerookte kip eraan toe te voegen.

Salade van venkel en bloedsinaasappel

Salade van venkel en bloedsinaasappel

4.50 van 2 stemmen
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 2 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingredienten

  • 1 venkel
  • 2 bloedsinaasappels
  • 3 el sinaasappelsap
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout
  • Handje pecannoten gehakt

Instructies
 

Instructies

  • Snij de venkel zo dun mogelijk. Dit is makkelijk om te doen met een mandoline of met een goed scherp mes.
  • Schil de bloedsinaasappels zo dik dat je het wit van de velletjes meteen meeneemt tijdens het schillen. Snij vervolgens met een scherp mes de partjes er tussen uit. Knijp het resterende vocht van de bloedsinaasappel goed uit boven een kom.
  • Meng dit met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Strooi een handje gehakte pecannoten erover.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.