Salade van venkel en bloedsinaasappel
10 minuten
Met de heerlijke smaken van venkel en bloedsinaasappel waan je je meteen in de lente. Daar heb je eigenlijk verder weinig voor nodig! Bovendien is de salade klaar in een paar minuutjes. Strooi er voor de crunch wat pecannootjes overheen en je kunt meteen aanvallen!
Het is heerlijk als een lichte lunch maar wil je deze salade van venkel en bloedsinaasappel een beetje steviger maken dan kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld wat gerookte kip eraan toe te voegen.
Salade van venkel en bloedsinaasappel
Ingrediënten
Ingredienten
- 1 venkel
- 2 bloedsinaasappels
- 3 el sinaasappelsap
- 2 el olijfolie
- Peper en zout
- Handje pecannoten gehakt
Instructies
Instructies
- Snij de venkel zo dun mogelijk. Dit is makkelijk om te doen met een mandoline of met een goed scherp mes.
- Schil de bloedsinaasappels zo dik dat je het wit van de velletjes meteen meeneemt tijdens het schillen. Snij vervolgens met een scherp mes de partjes er tussen uit. Knijp het resterende vocht van de bloedsinaasappel goed uit boven een kom.
- Meng dit met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
- Strooi een handje gehakte pecannoten erover.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.