Romige pasta met paprika en tomaat – pasta voor kinderen

Deze pasta met geroosterde paprika en tomaat is een topper voor een doordeweekse avond, maar scoort ook dikke punten als je indruk wilt maken op vrienden of familie en zeker bij de kinderen! Het geheim zit ‘m in de eenvoud van de ingrediënten en de intensiteit van de smaken. Roosteren in de oven geeft de paprika’s en tomaten een heerlijk zoet en rokerig randje, terwijl de rode peper nét dat kleine beetje pit toevoegt. Perfect in balans, dus!  

Mafaldine pasta 

Mafaldine, ook wel bekend als reginette of mafalda, is niet zomaar een pastasoort. Het heeft een koninklijke touch, want deze elegante, geribbelde lintpasta is vernoemd naar prinses Mafalda van Savoye, een Italiaanse royal uit de vroege 20e eeuw. Geen grap! De golvende randjes zouden de ruches van een prinsessenjurk symboliseren. En eerlijk? Als je deze pasta ziet, voel je je ook een beetje chic.  

Waarom mafaldine pasta?  

De brede linten met gegolfde randen zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ook ontzettend functioneel. De geribbelde structuur zorgt ervoor dat sauzen, of ze nu romig of rijk zijn, perfect blijven hangen. Hierdoor krijg je bij elke hap een heerlijke balans tussen pasta en saus. Mafaldine is een veelzijdige pasta die je voor bijna elk gerecht kunt inzetten. Het werkt geweldig met rijke, romige sauzen (zoals in dit recept met geroosterde paprika en tomaat), maar ook met stevige ragù’s en zelfs zeevruchten. De textuur van de pasta voegt altijd net dat beetje extra luxe toe aan je maaltijd. 

Een favoriet bij alle kinderen!

Deze romige pasta met paprika en tomaat is echt een hit bij de kleintjes! De saus is heerlijk zacht en romig, met een natuurlijke zoetheid van paprika en tomaat, geen overheersende smaken, gewoon lekker mild en kidsproof. En het mooiste? Ze krijgen ongemerkt een flinke portie groenten binnen! Dit is zo’n gerecht waar je zonder stress van geniet, terwijl de kids hun bord enthousiast leegeten. Win-win!

Deze smaken nemen je even mee naar Italië  

Wat ik zo heerlijk vind aan dit gerecht is dat het echt voelt alsof je even in een klein Italiaans dorpje bent, midden in de zomer. De zon op je gezicht, een bord dampende pasta voor je neus en een glas wijn in de hand. Dat gevoel krijg je meteen bij de eerste hap. De combinatie van de zoetheid van de geroosterde groenten, de hartige Parmezaanse kaas en die romige saus is gewoon next level. En weet je wat het allerleukste is? Dit gerecht is volledig picky eater-proof! Zelfs mensen die normaal gesproken niet van paprika houden, zullen hiervan smullen. 

Aan de slag!  

Heb je een drukke dag achter de rug? Geen zin om uren in de keuken te staan? Dit recept is je redder in nood. In minder dan een uurtje zet je iets spectaculairs op tafel. En wedden dat iedereen vraagt of je het recept wilt delen? Gooi de pasta in de pan, steek een kaarsje aan, en geniet van dit moment van puur geluk.  

Buon appetito! 

Food pasta met geroosterde paprika
Totale tijd40 minuten

Pasta met geroosterde paprika en tomaat

Dit gerecht is een Italiaanse droom!
4.34 van 6 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 2 stuks rode paprika
  • 2 stuks tomaten
  • 1 stuk ui
  • 1 rode peper
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 300 gr mafaldine pasta
  • 80 gr Parmezaanse kaas
  • 2 stuks eieren
  • 50 ml slagroom

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de zaadjes van de paprika’s en snijd ze grof. Snijd de tomaten in kwarten. Snijd de ui in parten. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de peper en snijd grof. Verdeel de paprika, tomaat, ui en peper op een met bakpapier beklede bakplaat. Schep om met 2 el olijfolie en rooster 20 minuten in de oven.  
  • Kook de pasta 2 minuten korter dan aangegeven op de verpakking in gezouten water. Bewaar 200 ml van het kookvocht. Giet de pasta af.   
  • Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Splits 1 ei en doe de dooier in een kom (het eiwit gebruik je niet) Doe er het tweede ei, de helft van de kaas en de slagroom bij. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. 
  • Pureer de geroosterde groenten glad in een blender of met een staafmixer. Voeg 100 ml kookvocht toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout.  
  • Doe de pasta met de saus terug in de pan. Roer op laag vuur tot de pasta en de saus goed gemengd zijn en de pasta beetgaar is. Roer het eimengsel door de pasta. Voeg eventueel nog een scheutje kookvocht toe om de saus smeuïger te maken.  Haal de pan van het vuur. 
  • Bestrooi met de rest van de kaas en besprenkel met de rest van de olijfolie.  
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

4.34 from 6 votes (3 ratings without comment)