Romige pannacotta met aardbeien

Snel klaar, deze pannacotta

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het echt niet ingewikkeld om een prachtige pannacotta met de juiste structuur op tafel te zetten. Het is uiteraard wel belangrijk dat je de goede hoeveelheid gelatine hiervoor gebruikt. Wil je liever geen gelatine gebruiken en je pannacotta vegan houden? Dan kun je de gelatine vervangen door agar agar.

Persoonlijk vind ik de structuur daarvan wat steviger dus hou daar rekening mee als je de gelatine niet wilt gebruiken.

Verse aardbeien

We zitten nu midden in het aardbeienseizoen dus de topping voor deze versie is heel eenvoudig gehouden. Ik heb de aardbeien enkel een beetje geprakt en er een coulis van gemaakt. Ze zijn al zoet genoeg van zichzelf dus je hebt echt niet veel meer nodig.

Zijn jouw aardbeien niet zo zoet? Dan kun je er natuurlijk altijd een klein schepje suiker of honing aan toevoegen of overheen drizzelen.

Storten van de pannacotta

Ook dit is niet zo ingewikkeld. Ik maak de pannacotta’s altijd in daarvoor speciaal gemaakte vormpjes van aluminium. Die laten hitte snel door dus voor het storten vul ik een bakje met heet water. Ik doop de pannacotta dan tot aan de rand (natuurlijk zorgen dat er geen water in het bakje komt!) en wacht even tot je ziet dat de randen een heel klein beetje vloeibaar worden.

Ik neem nu een schoteltje, zet dat op het pannacotta vormpje, hou het geheel goed vast met twee handen en draai het om. Ik schud een keer en dan hoor je vanzelf het plop geluid om aan te geven dat de pannacotta is los gekomen. Serveer met de aardbeien en je bent klaar!

Check ook eens deze pannacotta met witte chocola en biet!

Pannacotta met aardbeien
Totale tijd4 uur 10 minuten

Romige pannacotta met aardbeien

4.25 van 36 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

6 portie(s)

Ingrediënten

  • 4 blaadjes gelatine
  • 50 ml citroensap
  • 340 ml slagroom
  • 110 gr suiker
  • 500 gr volle yoghurt
  • 1 tl vanille extract of merg uit een vanillestokje
  • 200 gr verse aardbeien

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Zet de blaadjes gelatine in een kom met koud water in de week voor minimaal 5 minuten.
  • Doe het citroensap, de slagroom en de suiker bij elkaar in een steelpannetje. Zet dit op het vuur en verwarm tot de suiker is opgelost en de room goed warm is maar nog niet kookt. Knijp de gelatine uit en roer dit door het warme mengsel. Voeg de yoghurt en de vanille erbij en roer alles goed door.
  • Giet in je klaarstaande pannacotta vormpjes, dek af met plastic folie en zet dit minimaal 4 uur in de koelkast maar liever nog langer.
  • Wil je de pannacotta uit het vormpje halen, vul dan een ruime kom met heet water en hou het vormpje daar even kort in. Je ziet als het goed is dat de randen iets ‘smelten’ en zo los laten. Keer om op een bord, hou de kom en het vormpje goed vast, draai om en schud het in een keer eruit.
  • Serveer de pannacotta met de verse aardbeien.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.