Quiche met geroosterde zomergroenten en feta
1 uur 15 minuten
Een drukke dag voor de boeg en ‘s avonds niet veel tijd om te koken? Ik val dan vaak terug op ovenschotel of een quiche. Deze kun je al eerder voorbereiden en het is gewoon heel erg lekker. Vandaag maak ik een quiche met geroosterde zomergroenten en feta.
Quiche met geroosterde zomergroenten
Een quiche is een hartige open taart met een vulling gemaakt van eieren en room. Het deeg maak ik dit keer niet zelf. Ik haal een rol vers taartdeeg in huis, en kies geroosterde zomergroenten voor de vulling. Ik snijd de courgette en paprika in stukjes, verdeel ze over de bakplaat en garneer deze stukjes met olie, peper en zout. Ik roosterde de groenten ongeveer 20 minuten.
Vervolgens bekleed ik een quichevorm met het uitgerolde deeg. Zodra de geroosterde zomergroenten zijn afgekoeld, verspreid ik deze met de feta over de bodem, en schenk ik het eiermengsel hierover heen. Hup, de oven in en dan is het wachten geblazen.
Feta: typisch Grieks
In dit gerecht gebruik ik feta als smaakmaker. Feta is echt een typisch Griekse kaas gemaakt van schapenmelk. De smaak is scherp en zoutig. Je koopt feta, net als mozzarella, in zo’n zakje met zoutoplossing. Let wel goed op als je ‘m in de supermarkt koopt, dat het échte feta is: en niet ‘blokjes witte kaas’. Die smaken, vind ik, echt naar niets…
Op zoek naar een ander gerecht met feta? Maak dan deze hartige baklava met zoete aardappel en feta
Quiche met geroosterde zomergroenten en feta
Benodigdheden
- Quichevorm 24 cm
Ingrediënten
- 1 rode paprika in stukjes
- 1 gele paprika in stukjes
- 1 courgette in blokjes
- olijfolie
- zeezoutvlokken en zwarte peper
- 1 rol vers taartdeeg 230 g
- 2 eieren
- 2 eidooiers
- 150 ml slagroom
- 50 ml melk
- 100 g feta verkruimeld
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Spreid de paprika’s en courgette uit op een bakplaat. Druppel er ½ eetlepel olijfolie overheen, bestrooi met zout en peper en hussel goed. Rooster de groenten 20 minuten.
- Laat de groenten wat afkoelen; draai de oventemperatuur naar 200 °C. Rol intussen het taartdeeg uit. Vet een quichevorm van 24 cm in met een beetje olijfolie en bekleed met het taartdeeg. Snijd het deeg aan de randen netjes bij, prik wat gaatjes in de bodem met een vork en zet zolang in de koelkast.
- Klop de eieren en eidooiers los met de slagroom, melk en flink wat zeezoutvlokken en peper. Spreid de afgekoelde groenten en feta uit over de bodem van het quichedeeg. Schenk het eimengsel eroverheen en bak de quiche 30-35 minuten in de oven.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.