Recept voor egg tarts (custardtaartjes)

Tijd

Een bezoek aan Hongkong is niet compleet zonder het eten van egg tarts. Het liefst elke dag en het liefst meerdere. Deze bizar verslavende custardtaartjes zijn gelukkig makkelijk thuis na te maken. Chinees bladerdeeg is eigenlijk net iets anders dan het bladerdeeg dat je hier uit de vriezer haalt, maar een kniesoor die daar op let. Door het kant-en-klare deeg zijn deze taartjes namelijk een fluitje van een cent.

Bereidingswijze voor egg tarts

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de kristalsuiker in een kom met 150 ml heet water en roer tot de suiker helemaal is opgelost. Laat afkoelen. Klop de eieren met de melk en een snuf zout door het suikermengsel. Zeef het mengsel door een fijne zeef voor een extra fijne structuur.

Snijd met een uitsteekring rondjes uit die in jouw muffinvorm passen . Duw de rondjes in de muffinvorm en snijd extra deeg af. Verdeel de custardvulling over de vormpjes. Bak de taartjes 25 minuten en laat helemaal afkoelen zodat de custard kan opstijven.

Egg tarts

Recept voor egg tarts (custardtaartjes)

No ratings yet
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 45 min
Gang Koek & Gebak
Keuken Chinese keuken
Porties 12 portie(s)

Benodigdheden

  • Muffinvorm
  • Ronde uitsteekvorm

Ingrediënten
 

  • 150 gr kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 250 ml volle melk
  • snuf zout
  • 400 gr bladerdeeg

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de kristalsuiker in een kom met 150 ml heet water en roer tot de suiker helemaal is opgelost. Laat afkoelen. Klop de eieren met de melk en een snuf zout door het suikermengsel. Zeef het mengsel door een fijne zeef voor een extra fijne structuur.
  • Snijd met een uitsteekring rondjes uit die in jouw muffinvorm passen . Duw de rondjes in de muffinvorm en snijd extra deeg af. Verdeel de custardvulling over de vormpjes. Bak de taartjes 25 minuten en laat helemaal afkoelen zodat de custard kan opstijven.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!