Pompoensoep Franse stijl

Vandaag een van mijn favoriete varianten op pompoensoep. 

Mocht je ooit overwegen om zelf groenten te gaan verbouwen, dan raad ik je aan om te beginnen met courgettes en pompoen. Ze zijn sterk, vergen weinig aandacht en leveren veel op. Wel moet je door die hoge productie in oktober keihard aan de bak, want je zelfgekweekte groenten zijn een stuk minder lang houdbaar dan degene die je in de supermarkt vindt.

Dit recept voor pompoensoep Franse stijl is heel eenvoudig om te maken. Voor de beste smaakbeleving rooster ik de pompoen in de pan (in de oven kan ook) voor 20 minuten voordat ik de bouillon erbij doe.

Dat is niet meteen noodzakelijk maar ik vind het wel echt extra smaak toevoegen.

Probeer vooral ook eens de romige Aziatische pompoensoep uit!

Vegan versie

Voor deze pompoensoep Franse stijl gebruik ik kippenbouillon. Wil je er liever een vegan variant van maken dan laat je die weg en vervang je het door groentebouillon. Ik vind kippenbouillon meestal net wat meer smaak geven dan groentebouillon, maar vervangen is dus zeker een makkelijke optie.

Afhankelijk van hoe groot je soepkommen zijn of hoe hongerig je tafelgenoten is de soep voldoende voor 4 tot 8 personen.

Pompoensoep

Pompoensoep franse stijl

Pompoensoep met een Franse twist

4.24 van 68 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Soep
Keuken Franse keuken

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 1 ui schoongemaakt
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 kilo pompoen schoongemaakt en in blokjes
  • 5 tenen knoflook schoongemaakt
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • zout en peper
  • 4 el appelstroop
  • 12 pecannoten

Instructies
 

Instructies

  • Snijd de ui doormidden. Ris de naaldjes van de rozemarijntakjes. Verhit de olie in een grote soeppan, bak de ui, de pompoen, de rozemarijn en de knoflook circa 20 minuten.
  • Voeg dan de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag en kook de soep in circa 30 minuten gaar.
  • Pureer de soep zodra de pompoen gaar is met een staafmixer tot een glad geheel en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de appelstroop met 2 eetlepels water. Bak de pecannoten krokant en hak ze fijn.
  • Lepel wat stroop op iedere kom soep en strooi er wat pecannoten overheen.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.