Vegan kruidnootjes

Tijd

Categorieën: Koekjes, Recept, Sinterklaas, Vegan

Lekker makkelijke vegan kruidnootjes

Als je vegan eet wil dat natuurlijk helemaal niet zeggen dat je geen kruidnootjes kunt eten. Je moet ze waarschijnlijk wel zelf maken, maar met dit makkelijke recept heb je dat in no time gedaan. En ze zijn net zo lekker als ‘gewone’ kruidnootjes.

Hoe je de vegan kruidnootjes maakt?

Heel eenvoudig. Om te beginnen zorg je dat de Flora Plant goed hard is en rechtstreeks uit de koelkast komt. Je neemt een kom en hierin meng je de droge ingrediënten goed door elkaar. Zorg dat je geen klontjes meer hebt. Snij nu de koude Flora Plant in kleine blokjes en voeg dit toe aan je meelmengsel.

Nu is het even werk aan de winkel. Kneed met je handen de boter door het meel mengsel heen tot je een egaal deeg hebt. Langer dan dat hoeft niet. Wil je het sneller dan kun je het overigens ook in de keukenmachine doen en even kort pulseren. Daarna alsnog even door elkaar kneden.

Maar dan ben je wel een stuk sneller klaar. Vervolgens maak je van het deeg kleine bolletjes (hou er rekening mee dat ze nog iets uitzetten dus maak ze klein ter grootte van een knikker) en deze leg je naast elkaar op de bakplaat.

Schuif in de oven en bak voor 25 minuten of tot ze goudbruin zijn en gaar. Laat ze volledig afkoelen en bewaar in een luchtdichte trommel of serveer ze meteen.

Vegan kruidnootjes

Vegan kruidnootjes maken

Dit recept maakt ongeveer 75 kruidnootjes
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Gang Koek & Gebak
Keuken Sinterklaas
Porties 75 portie(s)

Ingrediënten
 

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 125 gr donkere basterdsuiker
  • 1,5 el koekkruiden
  • Snufje zout
  • 100 gr Flora Plant ongezouten koud en hard, in blokjes
  • 5 el amandelmelk

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175˚C
  • Neem een kom en meng hier de droge ingrediënten in (zelfrijzend bakmeel, zout, suiker en koekkruiden)
  • Roer dit met een lepel even door zodat eventuele klontjes eruit zijn.
  • Snij nu de koude Flora Plant in klontjes en voeg dit toe aan het meel evenals de amandelmelk.
  • Kneed het geheel nu met je handen goed door tot je een samenhangende bal hebt.
  • Draai hier mooie kleine balletjes van en leg deze op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Zet in de oven voor 25 minuten of tot goudbruin en gaar.
  • Wil je ze bewaren in een trommel, laat ze dan eerst helemaal goed afkoelen.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.