Halloween traktatie: gevulde eieren met olijfspinnetjes

Op zoek naar een goede Halloween traktatie? Deze gevulde eieren zijn makkelijk om te maken, heel erg lekker én een tikje griezelig door de olijfspinnetjes.

De ideale spooky Halloween traktatie

Het maken van de spinneneitjes is super eenvoudig. Als je ooit een gevuld eitje hebt gemaakt, dan weet je al waar het heengaat… Natuurlijk is het leukste van deze spinneneitjes dat je er ook echt spinnetjes van olijf van maakt. Ik heb hier zwarte olijven gebruikt, maar groene kan natuurlijk ook. Dat ziet er net wat minder scary uit, maar qua smaak net zo lekker!

Wil je nog meer leuke traktatie voor Halloween op 31 oktober? Ik heb er een aantal:

Halloween traktatie: gevulde eieren met olijfspinnetjes

Halloween traktatie: gevulde eieren met olijfspinnetjes

Halloween traktatie: gevulde eieren met olijfspinnetjes

5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Snack
Keuken Halloween
Porties 20 portie(s)
Calorieën 47 kcal

Ingrediënten
 

  • 10 eieren
  • 20 zwarte olijven zonder pit
  • blaadjes van 1 takje tijm fijn gehakt
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl tabasco
  • 1 tl pittige mosterd
  • 1 tl paprikapoeder

Instructies
 

  • Breng de eieren in een pan met koud water en een klein beetje zout aan de kook en laat ze in 5 minuten hard koken.
  • Laat de eieren "schrikken" onder de koude kraan, laat afkoelen en pel ze.
  • Snij de eieren overdwars doormidden en lepel het eigeel er voorzichtig uit. Doe het gekookte eigeel in een kom en prak met een vork.
  • Voeg aan de geprakte eidooiers de mayonaise, tijm, tabasco en mosterd toe en meng tot een smeuïge massa. Breng op smaak met zout en peper en doe het mengsel in een spuitzak met brede spuitmond.
  • Spuit een dikke toef eimengsel in ieder half gekookt ei en strooi hierover wat paprikapoeder. Blijven de eitjes niet zo goed liggen, dan kun je een héél klein plakje van de bolle kant afsnijden zodat ze stabiel blijven.
  • Maak de gevulde eieren tenslotte af met een doormidden gesneden olijf (lichaam van de spin) en de tweede helft van de olijf in zes of acht dunne reepjes (pootjes van de spin) op de vulling te leggen. Voilà, je Halloween traktatie is klaar!

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 47kcalKoolhydraten: 1gProteine: 3gVet: 4gVerzadigde vetten: 1gTrans Fat: 1gCholesterol: 82mgNatrium: 111mgKalium: 36mgVezels: 1gSuiker: 1gVitamine A: 193IUVitamine C: 1mgCalcium: 15mgIJzer: 1mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.