Gevulde courgettebloemen – als speciale traktatie

20 minuten

Gevulde courgettebloemen

Courgettebloemen vind ik echt prachtig. Maar wist je ook dat je ze goed kunt eten? En de ultieme traktatie is een gevulde courgettebloem die lichtjes gefrituurd is in lekker beslag. Hoe je het maakt? Dat vertel ik je hier. Een aantal puntjes van aandacht.

Courgettebloemen zijn teer en gaan snel kapot. Wil je de gevulde courgettebloemen maken hou er dan rekening mee dat je de bloemen zo vers mogelijk gebruikt en zo min mogelijk heen en weer schud.

Voor het vullen verwijder ik de stampers uit de bloem en check ik of er niet iets in zit wat er niet in hoort. Ik vind het extra lekker als het kleine courgette‘tje er nog aan zit. Dan heb je twee traktaties in een.

Ben je fan van courgette? Dan vind je deze courgettesoep met hollandse garnalen vast ook heerlijk.

Gevulde courgettebloemen

Gevulde courgettebloemen – als speciale traktatie

4.19 van 16 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht, Brunch
Keuken Kerst
Porties 6 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 6 courgettebloemen
  • 250 gr ricotta
  • 75 gr pecorino geraspt
  • rasp van 1-2 citroenen
  • 250 ml bruisend water
  • 250 gr bloem
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie om te frituren

Instructies
 

Instructies

  • Maak eerst de courgettebloemen schoon en verwijder de stampers.
  • Meng de ricotta met de pecorino, citroenrasp en peper en zout en proef even of het op smaak is.
  • Vul een spuitzak met een grote opening met je ricotta mengsel. Je hoeft het niet in een spuitzak te doen maar dat werkt wel het makkelijkste.
  • Open voorzichtig de courgettebloemblaadjes en spuit het mengsel erin.Doe het niet te vol, je moet de bloemblaadjes weer goed dicht kunnen vouwen.
  • Maak een beslag door het bruisend water en de bloem te mengen en klop dit even door. Je beslag moet ongeveer de dikte hebben van pannenkoekenbeslag. Doe hier ook wat peper en zout door.
  • Verhit een klein pannetje met zonnebloemolie en dip de bloemen vlak voor het frituren even in het beslag. Frituur stuk voor stuk en serveer meteen.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.