Ideale zoete traktatie: caramel crunch bacon chili

30 minuten

Of er nu met Halloween of Sint Maarten kinderen bij je langs de deur komen: niet iedereen is even gelukkig om kinderen vol te stouwen met snoep. Ik in elk geval zeker niet. Dus waarom zou ik de buurtkinderen wel iets geven dat ik normaal gesproken niet aan mijn eigen kinderen geef?

Daarom heb ik hier een recept voor een lekkere traktatie voor je die ideaal is om uit te delen tijdens dit soort dagen. Een lekkernij die als het goed is de zintuigen van de kids gaat prikkelen. De kinderen zullen er echt door verrast worden en gaan smullen van deze caramel crunch met bacon en chili.

Recept caramel crunch met bacon en chili: bereidingswijze

Hoe moet je nu te werk gaan als je deze caramel crunch met bacon en chili wilt gaan maken? Ik heb het recept hier voor je uitgewerkt. Als je deze stappen volgt, heb je in een handomdraai een verrassende lekkernij. Doe de caramel crunch in leuke zakjes, zodat je echt iets speciaals uit te delen hebt aan de kinderen in de buurt.

Caramel bacon chili crunch

Caramel bacon crunch

Caramel crunch bacon chili recept

No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 portie(s)

Benodigdheden

  • Benodigdheden
  • Bakpapier

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 10 plakken spek
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel boter
  • 1 theelepel baking soda
  • Snufje chilipoeder

Instructies
 

Instructies

  • Je begint door de spek uit te bakken in de pan. Als je dat gedaan hebt, hak je de plakjes spek in kleine stukjes. Ondertussen verwarm je de suiker in een pannetje tot het koperkleurig is (dat duurt ongeveer 5 minuten).
  • Haal de suiker van het vuur en roer de boter en de baking soda er doorheen. Bekleed nu een plaat met bakpapier en stort het goedje daar op. Roer vervolgens de gehakte bacon en de chilipoeder er doorheen. Let op: zeker als je deze snack voor kinderen maakt, moet je niet te gek doen met de chilipoeder.
  • Nu laat je alles nog zo’n 10 minuten afkoelen. Als het goed is, heb je dan een stevig stuk caramel crunch met bacon en chili. Het enige dat je nu nog moet doen is dit stukslaan en de brokken in mooie zakjes doen. Deel smakelijk!

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.