Pesto tortellini ovenschotel met lekker veel kaas

Pasta, we kennen het allemaal, maar hoeveel van jullie eten regelmatig tortellini? Je kunt deze gevouwen pasta ook vaak vers kopen, maar gedroogd is ook een optie. Als ik voor de gedroogde variant ga, kies ik eigenlijk altijd de versie met kaas. 

Maken van de pesto voor de tortellini ovenschotel

Voor deze tortellini ovenschotel maak ik zelf de pesto. Dat is echt niet veel werk en doet zoveel voor de smaak van het gerecht! Heb je daar nou geen zin in? Dan kun je zeker ook kant- en klare pesto gebruiken, maar ga dan niet voor die in een potje. Je kunt tegenwoordig bij de versafdeling van de meeste supermarkten verse pesto vinden. Dat is 100 keer beter dan die je in een potje kunt kopen.

Maar zelf maken blijft het lekkerste natuurlijk. Daarvoor heb je 1 plantje nodig en je haalt daar al het groen vanaf. Ik gebruik zowel de blaadjes als de steeltjes en doe dit in een kleine keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en mix het met de knoflook, pijnboompitten en zout. Voeg eventueel extra olie toe als het nog niet dun genoeg is naar je zin.

Voor de knoflook is het handig om die vast klein te snijden of te pletten. Soms blijft er een stuk knoflook iets te groot in de machine, en dat is echt niet lekker.

Vervolgens maak je de tortellini ovenschotel af door de pesto te mengen met de gekookte tortellini en roer hier ook de ricotta doorheen. Doe over in een ruime ovenschaal en bestrooi met de Parmezaanse kaas en verdeel de mozzarella over de bovenkant. Even in de oven tot het mooi goudbruin is en je kunt aanvallen!

pesto tortellini ovenschotel
pesto tortellini ovenschotel
Totale tijd30 minuten

Pesto tortellini ovenschotel

4.28 van 352 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 440 gr tortellini met kaas Grand Italia
  • 200 gr ricotta
  • 1 bol mozzarella
  • 75 gr parmezaanse kaas

Pesto

  • 1 plantje basilicum
  • 60 ml olijfolie of meer als nodig
  • 100 gr parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el pijnboompitten
  • 1 tl zout

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Zet een pot met water op en breng aan de kook. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking maar haal het twee minuten eerder uit het water. Giet af en zet opzij.
  • Maak de pesto terwijl de pasta kookt. Doe basilicum, parmezaanse kaas, knoflook, pijnboompitten en olie in een blender of gebruik een staafmixer. Draai glad en voeg eventueel extra olijfolie toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de tortellini met de pesto en doe de ricotta erdoor. Doe over in een ovenschaal.
  • Verdeel de mozzarella erover en de parmezaanse kaas.
  • Zet in de oven voor 15 minuten en gebruik indien nodig de gril om de bovenkant goudbruin te kleuren.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 973kcalKoolhydraten: 54gProteine: 52gVet: 62gVerzadigde vetten: 24gCholesterol: 142mgNatrium: 2157mgKalium: 208mgVezels: 5gSuiker: 5gVitamine A: 1055IUVitamine C: 1mgCalcium: 1071mgIJzer: 4mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.