Pastasalade met artisjok en ansjovis dressing
20 minuten
Snelle pastasalade
Als het lekker warm weer is of – eerlijk – eigenlijk altijd wel; vind ik een pastasalade een goede uitkomst om een snelle maaltijd op tafel te zetten. In dit geval zijn de meeste ingrediënten ook nog uit de voorraadkast dus ideaal als je ineens eters over de vloer krijgt bijvoorbeeld.
De asperges zijn vers, maar heb je die niet in huis, dan kun je hier bijvoorbeeld ook prima doperwten gebruiken. Check ook meteen even het artikel over de items die ik altijd op voorraad heb!
Pastasalade met artisjok en ansjovis dressing
Ingrediënten
Ingrediënten
- 250 gr pasta fussili of penne
- 1 blikje artisjokharten 200 gr uitlekgewicht
- 1 rode ui gesnipperd
- 60 gr zwarte olijven in ringetjes
- 100 gr zongedroogde tomaatjes op olie gehakt
- 100 gr mozzarella of kleine mozzarella bolletjes
- 4 takjes basilicum gehakt
- 50 ml olijfolie
- 1 bosje groene asperges in stukken, gekookt
Dressing
- 1 blikje ansjovis
- 2 el olie
- 2 el azijn
- Peper en zout
Instructies
Instructies
- Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
- Meng de afgekoelde pasta met de artisjokharten, de rode, zongedroogde tomaatjes en de mozzarella. Doe de olijven erdoor en de gekookte asperges.
- Voor de dressing hak je de ansjovis heel klein en dit meng je met de olie en azijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de dressing door de salade en serveer met de basilicum eroverheen.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.