Diner recepten

Pasta ovenschotel met broccoli

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 30 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

150 gr fussili

1 broccoli, roosjes even voorgekookt

150 gr doperwten

300 gr rundergehakt

200 ml slagroom

1,5 el bloem

1 tl oregano

1 tl tijm

1 tl cayenne

peper en zout

100 gr geraspte kaas

Sharing is caring!

Pasta ovenschotel

Een heerlijke pastaschotel uit de oven met lekker veel groente in de vorm van broccoli, doperwtjes en een romige saus. Afgetopt met krokant gebakken kaas.

Ovenschotels zijn naar mijn mening een van de makkelijkste gerechten voor drukke dagen. Ja het duurt even voor het gaar is in de oven maar je kunt het van tevoren al klaar maken en als het etenstijd is, hoef je het alleen nog maar in de oven te schuiven.

Check ook maar eens mijn 5 favoriete ovengerechten

Even voorkoken

Voor deze pasta ovenschotel kook ik de broccoli wel altijd even voor. Dat is niet strikt noodzakelijk, maar doe je het niet dan blijft de broccoli wel heel erg al dente. En hoewel ik rauwe broccoli ook best lekker vind, wil je dat niet in deze ovenschotel.

Je kookt de broccoliroosjes dus een minuutje of 5 voor. Even aangenomen dat je mooie kleine roosjes van de broccoli hebt gemaakt want grote stukken duren langer. Voor deze pasta ovenschotel wil je echter kleine roosjes hebben. Dus hou daar rekening mee.

Vervolgens moet je de pasta zelf ook nog even koken, maar verder is het niet meer dan alles in de ovenschaal bij elkaar doen, bestrooien met lekker veel geraspte kaas en in de oven maar!

Pasta ovenschotel met broccoli

Pasta ovenschotel met broccoli

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 150 gr fussili
  • 1 broccoli, roosjes even voorgekookt
  • 150 gr doperwten
  • 300 gr rundergehakt
  • 200 ml slagroom
  • 1,5 el bloem
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 1 tl cayenne
  • peper en zout
  • 100 gr geraspte kaas

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet apart.
  3. Bak het gehakt in een koekenpan rul tot bruin en gaar. Voeg de broccoliroosjes en de doperwten hieraan toe en bak deze even mee. Voeg alle kruiden toe en roer goed door.
  4. Voeg nu de bloem toe en bak deze ook even mee. Giet de slagroom erbij en roer tot het iets indikt.
  5. Meng de groente met de pasta en doe het geheel over in een ovenschaal.
  6. Bestrooi ruim met de geraspte kaas en zet het voor ongeveer 20-30 minuten in de oven of tot de kaas gesmolten is en het geheel goudbruin.

Nog meer lekkers