Groene pasta met gebakken zalm
Je maakt deze pasta met een lintpasta naar keuze (tagliatelle, spaghetti, pappardelle, linguini…), en vult ‘m met heerlijke groene groentes. Ik kies deze keer voor tuinbonen, tuinerwten en babyspinazie. Tuinbonen zijn grote peulen met een fris bittere smaak, die je dubbel moet doppen. Tuinerwten zijn doperwten uit de vriezer. Deze zijn kleiner dan de tuinbonen, en hebben een zoete, knapperige smaak. Als laatste: de babyspinazie, die in vergelijking met normale spinazie zachter is in smaak. De drie groene groenten zijn dus de perfecte smaakcombinatie voor deze groente pasta met gebakken zalm.
Zijn tuinbonen niet in het seizoen? Laat deze dan weg en vervang door meer doperwten. Ook bimi, broccoli of groene asperges zijn fantastisch in deze pasta.
Gek op groene groentes? Maak dan ook eens deze groene shakshuka met extra veel groente.
Extra touch
Om de groene pasta met gebakken zalm een extra touch te geven, gebruik ik citroensap in de roomsaus, en kappertjes als garnering. De citroensap geeft een frisse smaak aan het zachte vlees van de vis, en combineert goed met de frisse groenten. Kappertjes zijn ongeopende geconserveerde bloemknoppen met een frisse, peperige smaak.
Tip: serveer de groene pasta op deze prachtige pastaborden van Villeroy & Boch. Zo mooi zijn deze!


Pasta met gebakken zalm, verse tuinbonen en citroen
Ingrediënten
- 300 g lintpasta bijv. spaghetti, linguine of fettucini
- 200 g dubbelgedopte verse tuinbonen
- 200 g verse tuinerwten
- 1 el olijfolie
- 2 el kappertjes uitgelekt
- 4 zalmfilets zonder huid in blokjes
- 25 g boter
- 2 tenen knoflook in dunne plakjes
- rasp en sap van 1 citroen
- 125 ml droge witte wijn
- 300 ml slag- of kookroom
- 100 g babyspinazie
Bereidingswijze:
- Kook de lintpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg 2 minuten voor het einde van de kooktijd de tuinbonen en erwten toe. Breng opnieuw aan de kook en gaar de groenten 2 minuten mee.
- Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan tot de olie goed heet is. Roerbak de kappertjes 1-2 minuten in de hete olie. Schep ze uit de pan op een stuk keukenpapier.
- Bak de zalm in 3-4 minuten rondom goudbruin en vanbinnen rosé (of bak naar wens gaar). Schep de zalm op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.
- Smelt de boter in de pan. Bak hierin de knoflook 1 minuut. Schep de citroenrasp erdoor. Blus af met de witte wijn, breng aan de kook en kook 2 minuten. Voeg de slagroom toe en breng aan de kook.
- Giet de pasta en groenten af. Roer ze met de babyspinazie en het citroensap door de roomsaus in de pan. Laat 1-2 minuten doorwarmen en bestrooi met de kappertjes. Drink er de rest van de witte wijn bij.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.