Meiraap met verse bonen en bloedworst recept

30 minuten

Recept Meiraap met verse bonen en bloedworst: bereidingswijze

Een Oer-Hollands gerecht. Een knol, bonen en bloedworst. Mijn oma at het vroeger regelmatig. Tegenwoordig zijn dit soort gerechten een beetje in de vergetelheid geraakt. Tijd om ze weer eens op de kaart te zetten.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de meiraapjes in halve partjes en rasp de citroenschil.

Dop de tuinbonen, doperwten en kapucijners.

Fruit de ui en knoflook in een beetje zonnebloemolie. Voeg de meiraapjes en chilivlokken toe en laat 5 minuten op laag vuur bakken.

Voeg de doperwten, tuinbonen en kapucijners toe, met de blaadjes munt en oregano. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan rustig gaar worden.

Snijd intussen de bloedworst in plakken en laat een pan heet worden. Bak de bloedworst in een beetje olie knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.

Doe, als de meiraapjes en bonen gaar zijn, de schil en het sap van de citroen erbij.

Schep de bonen in een diep bord met de bloedworst en fijngesneden bosui bovenop. Serveersuggestie: serveer met brood.

Meiraap met verse bonen en bloedworst

Meiraap met verse bonen en bloedworst

Meiraap met verse bonen en bloedworst recept

No ratings yet
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken groente
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 50 gr meiraap
  • 200 gr doperwten vers
  • 200 gr tuinbonen vers
  • 200 gr kapucijners vers
  • 300 gr bloedworst
  • 2 bosuien
  • 3 takjes munt
  • 3 takjes verse oregano
  • 1 citroen
  • 1 el chilivlokken

Instructies
 

Instructies

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de meiraapjes in halve partjes en rasp de citroenschil.
  • Dop de tuinbonen, doperwten en kapucijners.
  • Fruit de ui en knoflook in een beetje zonnebloemolie. Voeg de meiraapjes en chilivlokken toe en laat 5 minuten op laag vuur bakken.
  • Voeg de doperwten, tuinbonen en kapucijners toe, met de blaadjes munt en oregano. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan rustig gaar worden.
  • Snijd intussen de bloedworst in plakken en laat een pan heet worden. Bak de bloedworst in een beetje olie knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Doe, als de meiraapjes en bonen gaar zijn, de schil en het sap van de citroen erbij.
  • Schep de bonen in een diep bord met de bloedworst en fijngesneden bosui bovenop. Serveersuggestie: serveer met brood.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.