Pasta carbonara taart
30 minuten
Mamma Mia, ik heb me toch een lekker recept voor je. Pasta carbonara is by far één van de meest geliefde Italiaanse gerechten over de hele wereld, maar deze versie ken je vast nog niet. Ja, ja we zijn weer helemaal on trend, want ik heb een heuse pasta carbonara taart voor je in petto.
Pasta carbonara
Grappig weetje, over de oorsprong van pasta carbonara bestaat soms wat onduidelijkheid. Sommige bronnen zeggen dat de pasta uit Lazio komt, maar er zijn ook bronnen die beweren dat het gerecht werd uitgevonden door Italiaanse koks, die voor Amerikaanse soldaten kookten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zo werd de Italiaanse versie van door de Amerikanen zo geliefde Mac ’n Cheese geboren.
Pasta carbonara taart
Hou jij van hartige en romige smaken? Dan ga je deze pasta taart extra lekker vinden. Om er een complete maaltijd van te maken heb ik doperwten en boontjes aan de taart toegevoegd. En natuurlijk ontbreken de traditionele eieren, kaas en spek niet. Klinkt het ingewikkeld? Nee hoor, helemaal niet. Bakken, mengen en hop, hop de oven in. Binnen een half uur staat deze spectaculaire pasta taart ook bij jou op tafel. Buon appetito!
Tip! Deze frisse salade met waterkerst en geroosterde tomaten of deze groene salade met kruidenyoghurtdressing gaan perfect samen met deze pasta carbonara taart.
Pasta carbonara taart
Benodigdheden
- Springvorm van 22 cm, ingevet met boter
Ingrediënten
- 450 g spaghetti
- 6 eieren maat M
- 100 g roomkaas
- 100 g geraspte belegen kaas + extra voor garneren
- 200 g spekblokjes
- 200 g snijbonen gesneden
- 150 g doperwten kan ook diepvries
- 3 takjes basilicum
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht).
- Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Klop de eieren los in een mengkom, voeg de roomkaas en geraspte kaas toe en roer goed door. Het is niet erg als er wat klontjes in blijven. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de snijbonen 3 minuten in gezouten water, giet ze af door een vergiet. Bak in een droge koekenpan de spekblokjes uit. Schud uit de pan op een bord met een stuk keukenpapier en laat de spekblokjes uitlekken.
- Giet de pasta af en meng samen met de snijbonen, doperwten en uitgebakken spek door de saus. Schep alles over in een springvorm en bak in 10 minuten gaar. Laat 5 minuten afkoelen. Haal een mes langs de rand zodat de carbonara taart loskomt. Haal uit de vorm en snijd in punten. Garneer met basilicum en wat extra kaas.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.