Pasta carbonara
Grappig weetje, over de oorsprong van pasta carbonara bestaat soms wat onduidelijkheid. Sommige bronnen zeggen dat de pasta uit Lazio komt, maar er zijn ook bronnen die beweren dat het gerecht werd uitgevonden door Italiaanse koks, die voor Amerikaanse soldaten kookten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zo werd de Italiaanse versie van door de Amerikanen zo geliefde Mac ’n Cheese geboren.
Pasta carbonara taart
Hou jij van hartige en romige smaken? Dan ga je deze pasta taart extra lekker vinden. Om er een complete maaltijd van te maken heb ik doperwten en boontjes aan de taart toegevoegd. En natuurlijk ontbreken de traditionele eieren, kaas en spek niet. Klinkt het ingewikkeld? Nee hoor, helemaal niet. Bakken, mengen en hop, hop de oven in. Binnen een half uur staat deze spectaculaire pasta taart ook bij jou op tafel. Buon appetito!
Tip! Deze frisse salade met waterkerst en geroosterde tomaten of deze groene salade met kruidenyoghurtdressing gaan perfect samen met deze pasta carbonara taart.


Pasta carbonara taart
Ingrediënten
- 450 g spaghetti
- 6 eieren maat M
- 100 g roomkaas
- 100 g geraspte belegen kaas + extra voor garneren
- 200 g spekblokjes
- 200 g snijbonen gesneden
- 150 g doperwten kan ook diepvries
- 3 takjes basilicum
- peper en zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht).
- Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Klop de eieren los in een mengkom, voeg de roomkaas en geraspte kaas toe en roer goed door. Het is niet erg als er wat klontjes in blijven. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de snijbonen 3 minuten in gezouten water, giet ze af door een vergiet. Bak in een droge koekenpan de spekblokjes uit. Schud uit de pan op een bord met een stuk keukenpapier en laat de spekblokjes uitlekken.
- Giet de pasta af en meng samen met de snijbonen, doperwten en uitgebakken spek door de saus. Schep alles over in een springvorm en bak in 10 minuten gaar. Laat 5 minuten afkoelen. Haal een mes langs de rand zodat de carbonara taart loskomt. Haal uit de vorm en snijd in punten. Garneer met basilicum en wat extra kaas.
- Recepten
- Diner
- Groente recepten
- Hartige taart recepten
- Italiaanse recepten
- Seizoensrecepten
- Wereldkeuken
- Zomer

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.