Orzo met garnalen en spinazie

De orzo met garnalen en spinazie is gemakkelijk te maken in slechts één pan én er zit ook nog eens mega veel smaak aan. Dat wil je toch?!

Orzo, de hipste pasta

Orzo staat ook wel bekend als ‘riso’ of ‘risoni’, wat grote rijstkorrel betekent. En daar lijkt het ook op, maar schijn bedriegt want orzo is een pastasoort. De veelvoorkomende pastasoort is een van mijn favorieten uit de Italiaanse keuken en heeft een zachte textuur die mega goed samengaat met een romige pastasaus.

De populaire pastasoort is heerlijk met garnalen. De smaken kunnen goed samen zonder dat ze elkaar overstemmen. De spinazie voegt daar nog een extra smaak aan toe. En met dat kneepjes citroen maakt dat het heerlijk fris.

Recepten met garnalen

Garnalen, I love it! Het mooie is ook dat je garnalen in zoveel gerechten kan gebruiken. Dit zijn mijn favoriete recepten met garnalen: groene currysoep met garnalen en noedels, pastasalade met garnalen avocado en cocktailsaus, nasi goreng van bloemkoolrijst en garnalen, salade met gegrilde garnalen en ananas, Thaise garnalensoep of tagliatelle met garnalen. . 

 
Orzo met garnalen en spinazie
Totale tijd25 minuten

Orzo met garnalen en spinazie

4.03 van 129 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • roomboter (om te bakken)
  • 450 gr ongekookte gepelde gamba's
  • 2 sjalotjes
  • 4 tenen knoflook
  • 275 gr orzo
  • 700 ml groentebouillon (3 blokjes)
  • 600 gr verse spinazie
  • 1 citroen
  • 15 gr peterselie
  • 1 rode peper

Bereidingswijze: 

  • Bak de gamba’s tot deze gaar zijn in roomboter en olie, haal vervolgens uit de pan.
  • Fruit de sjalotjes en knoflook in de roomboter en olie. Houd je van pittig? Voeg dan ook de gesneden rode peper toe.
  • Voeg de orzo toe aan de pan, giet de groentebouillon erbij en laat zachtjes pruttelen.
  • Breng de orzo op smaak met veel peper en een snufje zout.
  • Rasp de citroen en pers het sap eruit en voeg toe aan de pan.
  • Voeg beetje bij beetje de spinazie toe aan de pan.
  • Serveer met platte peterselie.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.