
Nasi goreng van bloemkoolrijst
Die veelzijdige bloemkool! Ik vind het persoonlijk grappig dat je met bloemkool zo ontzettend veel verschillende dingen kunt doen. Neem nu deze lekkere nasi goreng. Zoals jullie weten ben ik gek op nasi goreng en maak ik het graag en vaak.
Deze versie is echter volledig WW-proof. Door de gewone rijst te vervangen voor bloemkoolrijst is deze maaltijd slechts 4 punten per persoon. En dat is zelfs uitgaande dat je het eet met 2 personen.
De hoeveelheden zijn ruim dus afhankelijk van hoeveel je eet, kun je hier zelfs met drie personen van eten.
Met garnalen en kip
De nasi goreng van bloemkoolrijst maak ik graag met kip en met garnalen. Dat is overigens optioneel. Als jij niet van garnalen houdt dan laat je die weg. Hetzelfde geldt voor de kip.
Je kunt er ook nog heel makkelijk een vegetarische versie van maken. In dat geval laat je de kip en de garnalen weg en je maakt een omelet van 3-4 eieren die je serveert bij de nasi goreng van bloemkoolrijst.
Ook met de groentes die in dit gerecht zitten kun je variëren. Vervang de sperziebonen bijvoorbeeld een keer door gebakken courgette. Of blancheer broccoliroosjes die je door de nasi goreng van bloemkoolrijst doet.
De mogelijkheden zijn eindeloos!
Dit recept is ook te vinden in de Mijn WW+app. Vind hier alle WW recepten op de site.

Nasi goreng van bloemkoolrijst
Het aantal punten voor dit gerecht is 4 punten pp. Overigens is de hoeveelheid aan de ruime kant, maar doordat het vooral groentes zijn is het licht verteerbaar. Geschikt voor 2-3 personen dus.
Ingrediënten
- 500 gr bloemkoolrijst
- 300 gr kipfilet, in stukjes
- 200 gr roze garnalen
- 200 gr sperziebonen, schoongemaakt in stukjes
- 75 gr tauge
- 1 bosuitje, in ringetjes
- 2 teentjes knoflook, gepureerd
- 1 ui, gesnipperd
- 4 tl currypasta
- 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, gesnipperd
- 1 el olijfolie om in te bakken
Instructies
Zet een pannetje op met water en kook hierin de sperziebonen kort tot beetgaar. Giet af en zet apart.
Verhit een hapjespan, wok of grote koekenpan met de olie en bak hierin eerst de ui aan tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe, de rode peper en de currypasta en bak dit even mee. Voeg nu de kipfilet toe en bak deze goudbruin en gaar.
Voeg als laatste de sperziebonen en de bloemkoolrijst toe en bak het geheel even goed om tot heet. De bloemkoolrijst heeft niet lang nodig. Bak dit dan ook niet te lang! Doe als laatste de garnalen erdoor om deze even mee te verwarmen.
Serveer de nasi met de bosuitjes eroverheen gestrooid.
Ook lekker met een dun gebakken omelet in reepjes gesneden.