Zoetzure garnalen met rijst

25 minuten

Deze sticky garnalen zijn verslavend. Mijn zoon is dol op garnalen, dus je begrijpt: zodra dit op tafel verschijnt, gaat het op. Is er saus in
de pan over? Restje gebakken rijst erbij en lepel het ongegeneerd op.

zoetzure garnalen met rijst

Zoetzure garnalen met rijst

4.22 van 14 stemmen
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 Personen

Benodigdheden

  • schuimspaan
  • Keukenpapier

Ingrediënten
 

  • 4 el sojasaus
  • 2 el maizena
  • 1 el kokosrasp
  • 500 g panklare tijgergarnalen
  • 75 ml neutrale olie
  • 1 ui in halve ringen
  • 2 rode paprika’s in stukken
  • 2 tenen knoflook in plakjes
  • stukje gemberwortel van 4 cm fijn geraspt
  • 2 bosuien in grove stukken
  • 1 rode peper in ringen
  • 2 el ketchup
  • 3 el zoete chilisaus
  • 1 el rode wijnazijn
  • gebakken rijst voor erbij

Instructies
 

  • Doe 2 eetlepels sojasaus met de maizena en kokosrasp in een kom en roer goed. Voeg de garnalen toe en meng goed zodat de garnalen bedekt zijn met een laagje van de pasta.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen goudbruin en knapperig. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde pan de ui en paprika op hoog vuur, tot wat van het vocht verdampt en de groenten knapperig blijven met een mooi goudbruin randje. Voeg de knoflook, gember, bosui en rode peper toe en bak ze een paar minuten mee. Giet eventueel wat olie af als je nog wat in de pan hebt.
  • Doe de rest van de sojasaus met de ketchup, zoete chilisaus en rode wijnazijn bij de groenten in de pan, gevolgd door 100 ml water en laat de saus een paar minuten zachtjes koken. Proef en breng op smaak met zout en peper. Doe de garnalen bij de saus en warm ze een paar minuten mee. Serveer met de gebakken rijst.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

zoetzure garnalen met rijst 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.