Aziatische recepten

Dit recept valt onder

De perfecte nasi goreng om thuis te maken

Samenvatting

  • Bereiden 15 min.
  • P Aantal personen 4

Ingredienten

1 ui

2 tenen knoflook

2 bosuien

zonnebloemolie om in te bakken

300 gr gekookte pandanrijst

2 el ketjap

peper en zout

2 eieren

2 el gebakken uitjes

sambal (optioneel)

Sharing is caring!

Nasi goreng is de perfecte manier om oude rijst op te maken. Deze klassieker is namelijk het lekkerst met rijst die een dag oud is. Heb je geen restjes rijst, maar wel enorme zin in gebakken rijst? Kook de rijst dan zoals aangegeven op de verpakking en spreid dan uit op een bakplaat om helemaal af te laten koelen voordat je het bakt. Om de rijst goed te bakken kun je dit gerecht beter in kleine hoeveelheden maken. Wil je het verdubbelen? Bak de rijst dan in twee delen, anders gaat de rijst stomen en wordt hij zompig.

Bereidingswijze Nasi Goreng


Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Maak de pandanrijst los met een vork.

Verhit een paar eetlepels zonnebloemolie in een wok of koekenpan. Fruit hierin de ui en knoflook circa 1 minuut. Zet het vuur hoog en voeg de rijst toe. Duw de rijst aan zodat de onderste laag goed in contact is met de pan. Laat 1 minuut ongestoord bakken en roer dan om.

Voeg de bosui toe en roerbak nog 2-4 minuten tot alle rijst gebakken is. Voeg de ketjap toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over twee kommen en veeg de pan schoon.

Verhit een flinke laag zonnebloemolie in de pan op hoog vuur en bak hierin de eieren in circa 2 minuten. Schep met een lepel af en toe was hete olie over de randen zodat deze goudbruin en crispy worden. Leg het ei op de nasi en breng het op smaak met zout. Serveer de nasi met gebakken uitjes en eventueel sambal.

Nog meer lekkers