Om de rijst goed te bakken kun je dit gerecht beter in kleine hoeveelheden maken. Wil je het recept voor deze nasi goreng verdubbelen? Bak de rijst dan in twee delen, anders gaat de rijst stomen en wordt hij zompig.
Bereidingswijze nasi Goreng
Er zijn natuurlijk heel veel manieren om nasi goreng te maken. De een noemt het gebakken rijst en de ander heeft er weer een andere naam voor, dus hoe je het uiteindelijk maakt is geheel flexibel.
Nasi goreng is bovendien bij uitstek geschikt om restjes op te maken. Heb je nog wat prei liggen bijvoorbeeld? Dat past er prima bij. En zo kan ik nog wel een tiental groentes bedenken die je hierin kwijt kunt.
Deze hoisin garnalen zijn ook erg lekker om bij de nasi goreng te serveren!

De perfecte nasi goreng om thuis te maken
Ingrediënten
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 bosuien
- Zonnebloemolie om in te bakken
- 300 gr gekookte pandanrijst
- 2 el ketjap
- Peper en zout
- 2 eieren
- 2 el gebakken uitjes
- Sambal optioneel
Bereidingswijze:
Instructies
- Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Maak de pandanrijst los met een vork.
- Verhit een paar eetlepels zonnebloemolie in een wok of koekenpan. Fruit hierin de ui en knoflook circa 1 minuut. Zet het vuur hoog en voeg de rijst toe. Duw de rijst aan zodat de onderste laag goed in contact is met de pan. Laat 1 minuut ongestoord bakken en roer dan om.
- Voeg de bosui toe en roerbak nog 2-4 minuten tot alle rijst gebakken is. Voeg de ketjap toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over twee kommen en veeg de pan schoon.
- Verhit een flinke laag zonnebloemolie in de pan op hoog vuur en bak hierin de eieren in circa 2 minuten. Schep met een lepel af en toe was hete olie over de randen zodat deze goudbruin en crispy worden. Leg het ei op de nasi en breng het op smaak met zout. Serveer de nasi met gebakken uitjes en eventueel sambal.
Tip!
- Recepten
- Aziatische recepten
- Budget recepten
- Dieetsoorten
- Diner
- Indische recepten
- Rijst recepten
- Vegetarische recepten
- Wereldkeuken

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.