Moederdag pannenkoeken: luchtig en mét limoenmascarpone

Fluffy Amerikaanse moederdag pannenkoeken met karnemelk

Het is bijna Moederdag! En wat is nou leuker dan je moeder, stiefmoeder, schoonmoeder (of jezelf!) ‘s morgens vroeg verwennen met eigengemaakte pannenkoeken. In dit geval maak ik lekker luchtige Amerikaanse pannenkoeken. Laat je niet afschrikken door die karnemelk, want die proef je niet terug in het eindresultaat. De karnemelk zorgt ervoor dat de pannenkoeken extra luchtig worden en is dus onmisbaar in dit recept.

Deze decadente moederdag pannenkoeken serveer ik graag met limoenmascarpone. Hiervoor mix ik heel eenvoudig wat mascarpone met limoenrasp en lemoncurd en eventueel nog een beetje extra poedersuiker. Combineer dat met lekker veel vers fruit en wat honing en deze bijzondere zondag kan niet meer mislukken!

Lees ook: Bakken voor Moederdag: mijn 5 favoriete bakrecepten

moederdag pannenkoeken

moederdag pannenkoeken
Totale tijd40 minuten

Fluffy Amerikaanse pannenkoeken met karnemelk

4.50 van 12 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

12 pannenkoekjes
  • 350 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl koekkruiden
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 2 grote eieren
  • 150 gr karnemelk
  • 325 ml volle melk
  • boter om te bakken

Serveer met:

  • vers fruit, naar keuze
  • honing

Limoenmascarpone

  • 250 gr mascarpone
  • rasp van 1 limoen
  • 1 el lemoncurd
  • 2 el poedersuiker

Bereidingswijze: 

  • Weeg de hoeveelheid zelfrijzend bakmeel af in een kom. Voeg bakpoeder, koekkruiden, suiker en een beetje zout toe en mix dit met een handmixer door.
  • Voeg nu de eieren, karnemelk en melk toe en klop tot een glad beslag.
  • Verhit een koekenpan op medium vuur met wat boter.
  • Bak de pannenkoekjes met drie tegelijk in een pan. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de pannenkoeken zit. Zodra er belletjes aan de bovenkant ontstaan en de bovenkant droog is draai je ze om. Pas het vuur aan als nodig.
  • Maak de limoenmascarpone door de mascarpone, limoenrasp, poedersuiker en de lemoncurd in de kom van de Kenwood te doen. Mix het even door tot een glad geheel.
  • Serveer de pannenkoekjes met een de limoenmascarpone, vers fruit en wat honing eroverheen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.